Kako izboriti remi protiv Atlética? Ako pitate Lazio, golmanovim pogotkom u zadnjoj sekundi

Vratila se Liga prvaka i na Olimpico u Rimu, ali ne igra je Roma, već Lazio. Momčad koju vodi Maurizio Sarri danas je hrabro dočekala Atlético Madrid i svojeg bivšeg igrača Diega Simeonea, a sve do posljednjih sekundi činilo se da će izgubiti.

Rojiblancosi su poveli u 29. minuti kada je Pablo Barrios zabio na asistenciju Nahuela Moline. Spomenuti igrač došao je do svojeg prvijenca u Ligi prvaka kada se jedan njegov šut s 20-ak metara odbio od bloka i ušao u mrežu Ivana Provedela, a talijanski vratar nije imao baš nekog razloga za sreću.

Međutim, na kraju se to u potpunosti promijenilo — Lazio je uputio 10 udaraca više od gostiju i trudio se doći do izjednačenja, a to je dočekao doslovno u posljednjoj sekundi utakmice. Domaći su u petoj minuti sudačke nadoknade izborili korner, a nakon bloka i traženja penala zbog mogućeg igranja rukom lopta je došla do Luisa Alberta koji je ubacio u kazneni prostor.

Ondje se najbolje snašao upravo Provedel koji je izašao na skok i zabio za konačnih 1-1. Ne treba posebno ni spominjati da je Lazijevu vrataru ovo bio prvi gol za klub — ali ne i u karijeri, ranije je zabio jedan dok je igrao za Juve Stabiju — a time je potpuno raspametio Olimpico.

Inače, tako je postao prvi golman koji je zabio u Ligi prvaka od Vincenta Enyeame 2010. godine. Ako ne računamo udarce s bijele točke, onda se trebamo vratiti do Sinana Bolata godinu ranije…

1 – Before Ivan Provedel tonight, the last goalkeeper to score in the Champions League had been Vincent Enyeama on 29 September 2010, while excluding the penalties Sinan Bolat on 9 December 2009. Extremis.#LazioAtleticoMadrid pic.twitter.com/isZtUtJWtF

— OptaPaolo (@OptaPaolo) September 19, 2023

Zato volimo Ligu prvaka!

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr