Indijska U-23 momčad pobijedila je na Azijskom kupu. Odlučujući gol zabio je 39-godišnji Chhetri

Igor Štimac došao je do pobjede s indijskom reprezentacijom u drugoj utakmici Azijskog kupa. Indija je slavila protiv Bangladeša s 1-0 i tako došla do prve pobjede i prvih bodova na turniru; u prvoj utakmici izgubila je od Kine s teških 1-5.

Indiju je do pobjede vodio legendarni Sunil Chhetri, koji je odlučio utakmicu u 85. minuti pogotkom s bijele točke. Kapetan, najbolji strijelac i čovjek s najviše nastupa za reprezentaciju u povijesti došao je do 93. gola za Indiju igravši uglavnom s igračima 15-godina mlađima.

Indija, kao i sve reprezentacije na Igrama, nastupa s U-23 reprezentacijom, uz iznimku za trojicu igrača. Chhetri jedan je od njih, a obje utakmice započeo je od prve minute. Indiji slijedi utakmica protiv Mijanmara, a Štimčevim odabranicima i bod će biti dovoljan za nastavak natjecanja, budući da iz grupe prolaze tri najbolje reprezentacije.

Podsjetimo, Štimac se nedavno pronašao usred afere, nakon što su tamošnji mediji pisali kako se u odabiru igrača za ključne utakmice konzultirao ni manje ni više nego s astrologom.

Indijci pišu da se to dogodilo prije važne kvalifikacijske utakmice Plavih tigrova s Afganistanom za Azijski kup, a navodi se da je bivši hrvatski izbornik tada slao poruke astrologu iz Delhija Bhupeshu Sharmi kako bi mu dao mišljenje o pojedinim igračima koji su konkurirali za sastav. Navodno ih je spojio Indijski nogometni savez.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr