Apatija na Opus Areni: Osijek je danas pritiskao i lomio Varaždin, ali opet nije pobijedio

Započelo je deveto kolo HNL-a kojim će se zatvoriti prvi krug domaćeg prvenstva, a Osijek ga je dočekao nakon nekoliko vrlo klimavih rezultata. Bijelo-plavi prvo su odigrali 2-2 s Lokomotivom na stadionu u Kranjčevićevoj ulici da bi onda nesretno izgubili od Dinama kod kuće (2-3), a onda i u iznimno blijedoj predstavi upisali još jedan poraz na Rujevici protiv Rijeke (2-1).

Stjepan Tomas zato je morao odgovoriti pozitivno u današnjem ogledu protiv Varaždina na Opus Areni koja nije bila ni blizu onako popunjena kako je bila u dosadašnjim utakmicama — na što je vjerojatno utjecao i termin — a danas se na osječkom stadionu mogla osjetiti određena količina nezadovoljstva. Završilo je 1-1.

U prvih 10-ak minuta nismo vidjeli ništa, a onda je pao pogodak koji je potpuno otvorio utakmicu. Marko Vukčević u 14. je minuti pronašao Agona Elezija u petercu, a makedonski reprezentativac zabio je svoj ovosezonski prvijenac i do kraja utišao već pomalo sterilnu Opus Arenu.

Osijek je tada krenuo u juriš pa je tako Mijo Caktaš u 21. minuti spustio loptu za Andréa Duartea koji je iz okreta tukao pored gola, a onda se razmahao Oliver Zelenika. Prvo je Caktašu skinuo sjajnu prigodu u 33. minuti, a onda je nekoliko trenutaka kasnije skinuo zicer Ramónu Miérezu. No, njegova najbolja intervencija stigla je u 42. kada se Argentinac vinuo u zrak na ubačaj Oleksandra Drambajeva, no Zelenika je bio sjajno postavljen i odbio udarac glavom u korner.

Osječani su samo u prvom poluvremenu skupili 12 udaraca prema golu uz četiri unutar okvira što je bilo znatno življe od nedavne predstave na Rujevici, ali lopta nije htjela u mrežu.

Ipak, Osijek je nastavio pritiskati u drugom dijelu, a ta je opsada varaždinskog gola jednostavno morala rezultirati pogotkom — on je stigao u 54. minuti. Domaći su zaradili korner, a nakon njegova izvođenja najbolje se snašao El Toro Miérez i uknjižio svoj četvrti gol u HNL-u ove sezone i peti u svim natjecanjima.

RAAMOON MIIEEREEZ! 👏 pic.twitter.com/Yqbrt8Va72

— NK Osijek (@nkosijek) September 22, 2023

Zanimljivo, tempo se poslije toga malo primirio; trgnuo ga je Igor Postonjski koji je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora testirao Marka Malenicu u 78. minuti. Bijelo-plavima kao da je ponestalo snage, a Varaždin se kući vraća s bodom.

Tomas ni ovaj put, dakle, nije uspio doći do pobjede, a Kohortino nezadovoljstvo kojemu se moglo svjedočiti s tribina također je važan detalj za spomenuti. Osijek je posljednji trobod ostvario prije nešto više od mjesec dana protiv Gorice, a sada ima 12 bodova; ako Turopoljci sutra pobijede Istru, prestići će Osječane na tablici. Varaždin je, pak, ostao na jednom bodu razlike i sada ima 11.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr