Jakir se oglasio zbog Zrinjskog: ‘Netko želi kvariti atmosferu uvlačeći me u ružne kontekste’

Sergej Jakirović može biti vrlo zadovoljan predstavom svojeg Dinama protiv Astane u jučerašnjem susretu prvog kola grupne faze Konferencijske lige. Modri su pobijedili 5-1 i tako trijumfalno krenuli u jesensku europsku avanturu, a veselje je bilo prisutno i u njegovu bivšem klubu Zrinjskom.

Momčad koju vodi Krunoslav Rendulić izvela je čudesan preokret i pobijedila AZ Alkmaar 4-3 nakon što je poslije prvog poluvremena bila na tri gola zaostatka. Jakirović se poslije utakmice osvrnuo i na taj rezultat u izjavi za Arenu Sport koju su prenijeli brojni mediji, ističući da je Dinamov strateg izjavio da se Zrinjski u drugom poluvremenu “ohrabrio kao kad je on bio trener” i uspio okrenuti utakmicu.

Zbog toga je primio i nekoliko kritika pa se sada oglasio na svojemu Instagram profilu, priložio originalnu izjavu (koja zvuči bitno drugačije) i naglasio da je cijela stvar izvučena iz konteksta. Štoviše, stav nekih medija smatra malicioznim, a pritom je dao punu podršku svojem kolegi Renduliću.

“Nakon sinoćnje važne pobjede protiv Astane, imao sam priliku dati izjavu i za nositelja TV prava Arenu Sport”, započeo je Jakir svoju objavu. “Osim osvrta na utakmicu Dinamo – Astana, upitan sam i o utakmici Zrinjski – AZ. Nažalost, danas mi je pristiglo puno poruka o kontekstu moje izjave s obzirom da je u velikoj većini medija objavljeno da sam rekao “Zrinjski je igrao hrabrije u drugom poluvremenu, baš kao kad sam ja bio trener”.”

Jakirović je priložio i video izjave koja zapravo glasi ovako: “Gledao sam utakmicu. 3-0 prvo poluvrijeme i onda se Zrinjski ohrabrio kao što smo mi i zazivali i pobijedio 4-3 u fantastičnoj utakmici.”

“Takvo što smatram neopreznim pa čak i neprofesionalnim te malicioznim od dijela medija, pogotovo onoga koji je to prvi objavio”, nastavio je u priopćenju. “Kao što svi imate priliku vidjeti, izjava ima sasvim drugi kontekst. Netko nažalost u sjajnoj večeri za Zrinjski, želi kvariti atmosferu uvlačeći mene u tako ružne kontekste. Ja sam ponosan na sve što je Zrinjski napravio dok sam bio glavni trener. Danas kolega Rendulić piše nove sjajne stranice klupske povijesti i nikada si ne bih dopustio da sebe stavljam u centar sinoćnje pobjede. Još jednom iskrene čestitke Kruni, momčadi i svim navijačima Zrinjskog. Svim srcem smo sinoć navijali za Zrinju! Nadam se da će i Dinamo i Zrinjski imati zapažene nastupe u ovogodišnjoj Konferencijskoj ligi.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr