Što je to palo? Ah, to je kamen sa srca Hajdukovih navijača: Bijeli su uspjeli slomiti Lokomotivu

Možemo samo zamisliti kakvo je bilo stanje prosječnog Hajdukova navijača nakon posljednjih nekoliko utakmica — momčad Ivana Leke u današnji je susret s Lokomotivom na Poljudu ušla poslije dva vezana ligaška poraza od Istre i Gorice. Oba su upisana uslijed uzbudljivih završnica u kojima se vaga prebacila na stranu Hajdukovih suparnika, a Bijelima ni večeras nije bilo lako.

Splićani su cijelu utakmicu konstantno napadali i pritiskali Lokose, pogotovo u drugom poluvremenu, a konačni rezultat je 1-0 za domaćina.

Možemo reći da se ništa značajno nije dogodilo do 35. minute kada je Nikola Čavlina odlično skinuo udarac Emira Sahitija iz voleja i tako najavio svoju raspoloženu večer, a Hajduk je dovršio prvo poluvrijeme s inicijativom, ali i nedostatkom izglednih situacija osim te koju smo spomenuli. Loksa, s druge strane, nije zapisala udarac unutar okvira gola, a najbolju šansu mogla je imati potkraj poluvremena kada je Filip Uremović presjekao jedno proigravanje Marina Šotičeka koje je lako moglo završiti odličnom prilikom za Silvija Goričana.

Hajduk je u drugom dijelu krenuo u totalnu ofenzivu i naizgled je poveo u 48. minuti. Indrit Tuci tada je napravio grešku i dodao Marku Livaji na 20-ak metara od svojega gola, a splitska ikona proslijedila je do Yassinea Benrahoua koji je proigrao Filipa Krovinovića. Hajdukov veznjak zabio je za 1-0, no VAR je poništio pogodak poslije povlačenja crta.

Lokomotiva je na to odgovorila šansama Karla Bartoleca, Goričana i Šotičeka koje su zaposlile domaćeg vratara Ivana Lučića, a u 57. je ponovno tukao Emir Sahiti. Međutim, ovaj put nepreciznije no u 35. minuti…

Nikola Čavlina fenomenalno se iskazao u 65. minuti kada je Marko Livaja izbio u sjajnu prigodu ravno pred njim i pucao, ali Lokomotivin vratar uspio je zahvatiti loptu desnom rukom i sačuvati svoju mrežu. Loksa je odolijevala i držala se, ali ipak nije mogla izdržati do kraja.

Igrala se 76. minuta kada je Sahiti napokon pogodio sjajnim udarcem s 20-ak metara s kojim se Čavlina nije uspio obračunati. Bio je to iznimno važan pogodak za Splićane, ali i za Kosovara koji je zabio ovosezonski prvijenac u HNL-u. Podsjećamo, nedavno se iskazao u Kupu protiv Omladinca iz Gornje Vrbe kada je poentirao i asistirao…

76 GOOOOOOOOOOOOL! Emir Sahiti! Hajduk – Lokomotiva 1:0! #HajLok

Posted by HNK Hajduk Split on Saturday, September 23, 2023

Taj jedan pogodak bio je dovoljan za dugoočekivani trobod — inače, Jon Mersinaj dobio je drugi žuti karton u 86. minuti — a navijači Bijelih sada će se ponadati u malo stabilnije rezultate svojih miljenika. Hajduk sada ima 18 bodova na prvom mjestu, a slijedi derbi s Dinamom koji je na 13 i zasad ima dvije utakmice manje…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr