Remontada subotnje večeri: Barça je do 81. minute gubila 2-0 od Celte da bi na kraju slavila

Celta Vigo u rukama je držala pobjedu protiv Barcelone na gostujućem terenu.

U šestom kolu La Lige otišla je u goste aktualnom španjolskom prvaku na stadion Olímpic Lluís Companys, a pritom je odigrala mudru utakmicu koju je vrlo lako mogla zaključiti pobjedom. Zaista ju je imala na pladnju vodeći 2-0 još u 81. minuti, ali na kraju je izgubila (3-2).

Blaugrana je dobro ušla u ogled i imala debeli postotak posjeda na svojoj strani, ali Celta je prijetila iznimno neugodnim kontrama s kojima se domaći stoperi baš i nisu dobro nosili te na temelju toga povela u 19. minuti kada je američki reprezentativac Luca De La Torre proigrao Jørgena Stranda Larsena koji je matirao Marc-Andréa ter Stegena za 1-0.

Momčad koju vodi prekaljeni Rafael Benítez još je nekoliko puta dobrano zaprijetila Barceloni, ali Xavijevi dečki u nastavku su počeli žestoko pritiskati i činilo se kao da Celta pomalo kopni. Ipak, u 76. minuti sijevnula je nova kontra u kojoj je Iago Aspas fenomenalnim dodavanjem prelomio Barçinu obranu i uposlio Anastasiosa Douvikasa koji je zabio za 2-0.

The sudden silence of Real Madrid fans on twitter is proudly sponsored by FC Barcelona. pic.twitter.com/tf3D5yzkug

— Troll Football (@TrollFootball) September 23, 2023

Činilo se da je priča riješena, ali Katalonci su se uspjeli vratiti i preokrenuti na čudesan način. Do 2-2 dovukao ih je Robert Lewandowski koji je na svoj, spretan način u 81. i 85. zabio dva gola i šokirao goste (Poljak u zadnjih sedam utakmica za klub bilježi šest pogodaka i četiri assitencije), a fenomenalan pothvat kompletirao je João Cancelo koji se u 89. ubacio u peterac i dobro reagirao na Gavijev ubačaj.

Barça se ovom pobjedom izjednačila s Gironom na prvom mjestu sa 16 bodova, a može ih preskočiti Real koji sutra igra gradski derbi s Atléticom.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr