Presudili su gafovi i bizarni autogol: Juve se usosio protiv Sassuola i upisao prvi poraz u sezoni

Max Allegri danas je, ne biste vjerovali, prvi put izabrao istu postavu kao i u prethodnoj utakmici u svojem drugom mandatu u Juventusu. Kada uzmete u obzir da je u tom razdoblju prikupio već 112 utakmica, bit će vam jasnije zbog čega su rezultati Bianconera toliko promjenjivi; ipak, Stara dama imala je dobar ulazak u novu sezonu u koju je ušla s tri pobjede i jednim remijem.

Međutim, večeras je došao red i na prvi poraz, a on se dogodio u gostima kod dobrog prijatelja. Sassuolo je danas svladao Bianconere rezultatom 4-2, a pobjedu je iščupao iako su se gosti dvaput vraćali.

Možemo reći i zasluženo; Armand Laurienté donio je prednost Sassuolu u 12. minuti nakon velikog kiksa Wojciecha Szczęsnyja koji nije uspio uhvatiti udarac mladog Francuza. Lopta mu je ispala iz ruku i odbila se u mrežu, a domaći su nekako vratili uslugu Bianconerima u 21. minuti budući da je Matías Viña tada zabio autogol.

Ipak, Sassuolo je na predah išao s vodstvom zahvaljujući Domenicu Berardiju; legendarni igrač kluba iz Reggio-Emilije u 41. je pogodio fino plasiranim udarcem s nekih 17 metara i time na fantastičan način okrunio svoj 300. nastup u Serie A.

Juve je imao prilično nedorečenu inicijativu pa sve do 78. minute, kada je izjednačio na 2-2, nije imao udarac unutar okvira gola — pogodak koji mu se pisao bio je autogol pa nije ulazio u tu kategoriju. Federico Chiesa u posljednje je vrijeme jako raspoložen u gostima, a to je ponovno dokazao pogotkom za 2-2 na dodavanje Nicola Fagiolija.

12’—Sassuolo 1-0 Juventus
21’—Sassuolo 1-1 Juventus
41’—Sassuolo 2-1 Juventus
78’—Sassuolo 2-2 Juventus
82’—Sassuolo 3-2 Juventus
90+5’—Sassuolo 4-2 Juventus

🍿 pic.twitter.com/pF71KnC5JP

— B/R Football (@brfootball) September 23, 2023

Međutim, Sassuolo je po treći put poveo samo četiri minute kasnije kada je Andrea Pinamonti glavom pospremio loptu u mrežu poslije jednog odbijanca, a Juventus nije uspio ponovno odgovoriti. Štoviše, samo je primio četvrti zgoditak preko Federica Gattija koji je u petoj minuti nadoknade išao poslati dodavanje unatrag, a lopta se otkotrljala u prazan gol. Ta opća bizarnost bila je, zapravo, summa summarum današnjeg nastupa Stare dame.

Tako je Juve ostao na 10 bodova i zasad je četvrti, a Sassuolo je svojom drugom pobjedom otišao na šest i trenutno je 11., no može ga preskočiti još puno ekipa koje trenutno imaju utakmicu manje.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr