Le Classique u sjeni Mbappéove ozljede: Paris Saint-Germain u derbiju je deklasirao Marseille

Većeras je održano 106. izdanje Le Classiquea, derbija dvaju najtrofejnijih francuskih klubova. No, ogled Paris SaintGermainea i Marseillea već neko vrijeme nije odveć zanimljiv ili izjednačen, što se večeras još jednom pokazalo. Momčad iz metropole slavila je na kraju s čak 4-0, uvjerljivija je to pobjeda i od one u njihovom posljednjem međusobnom dvoboju (3-0), odigranom prije sedam mjeseci.

Da će stvari loše krenuti po goste s juga Francuske, bilo je jasno već od samog početka, odnosno od osme minute. Već tad je PSG poveo, nevjerojatnim slobodnim udarcem u izvedbi Achrafa Hakimija, gađao je iz vrlo teške pozicije. Lopta se nalazila na 20-ak metara od gola, ali podosta iskosa, praktički joj je bliža bila korner-zastavica, no niti to ga nije spriječilo u postizanju već trećeg ovosezonskog gola.

Marseille je, pak, tek sporadično dolazio pred vrata na kojima je stajao Gianluigi Donnarumma, pa je PSG nastavio sa svojom dominacijom i u ostatku prvog dijela. Tako je u 37. minuti novopridošli Randal Kolo Muani upisao svoj prvijenac u novom dresu, pokupivši odbijanac nakon udarca dalekometnog Hakimijevog udarca.

Pariški idilu na Parku prinčeva pokvarila je jedina ozljeda Kyliana Mbappéa, nakon duela s Leonardom Balerdijem. Pružena mu je pomoć, čak se i vratio na teren, no ubrzo je postalo jasno da ne može nastaviti, pa je šepajući napustio travnjak, a na njegovo je mjesto stigao Gonçalo Ramos.

⚠️ | QUICK STAT

⚽️ Randal Kolo Muani (37′)
⚽️ Gonçalo Ramos (47′)

In the span of just ten minutes of game time, both of PSG’s summer acquisitions scored their first goal for the club to give Les Parisiens a commanding lead in Le Classique! 🤝#PSGOM pic.twitter.com/YBZenTnSwy

— Sofascore (@SofascoreINT) September 24, 2023

Portugalac je dobro iskoristio neočekivano mu pruženu priliku, i on je večeras upisao svoj premijerni gol za PSG. Preciznim ga je ubačajem s desne strane pronašao Ousmane Dembélé, Ramos se mogao samo naklonio i glavom pospremio loptu iza golmana Paua Lópeza. Nije se zaustavio samo na tome, u 89. je postavio i konačni rezultat, nakon kontranapada i asistencije Koloa Muanija.

Tako je PSG ovim trijumfom, 49. u povijesti Le Classiquea, na ligaškoj tablici preskočio svojeg večerašnjeg rivala, no još nije zasjeo na vrh poretka. Sastav pod vodstvom trenera Luis Enriquea tek je na četvrtom mjestu, ali prvoplasirani Brest bježi mu samo dva boda.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr