Torrente, otvaraj šampanjac! Atlético je nadigrao Real Madrid i uvjerljivo slavio u gradskom derbiju

Večeras će se slaviti u crvenom dijelu glavnog grada Španjolske. Atlético je odigrao najbolju utakmicu sezone, u potpunosti nadigrao Real Madrid i sasvim zasluženo pobijedio u El Derbi Madrileñu.

Domaćin je u zahuktaloj atmosferi Metropolitana slavio s 3-1 i tako prekinuo stopostotan niz gradskog rivala u La Ligi ove sezone. Momčad Diega Simeonea podsjetila je na onu verziju od prije pet, šest godina, kada su crveno-bijeli bili ne samo najbolja obrambena momčad svijeta, već i nemilosrdni prema naprijed, što u kontri, što iz prekida.

Atlético je na samom početku pokazao da će biti sasvim ravnopravan slavnom rivalu. Briljirali su Antoine Griezmann, Alvaro Morata i, posebice, Saúl Ñíguez. Nakon četiri minute, domaćin je imao 1-0, nakon 18 2-0. Prvo je mrežu tresao Morata, onda Griezmann. Real Madrid je dominirao u posjedu, ali nije imao rješenje za Atléticov presing i brze izlaske u napad, pogotovo po krilu.

Toni Kroos smanjio je na 1-2 u 35. svojim sad već karakterističnim udarcem iz daljine, ali Madrid nije pronašao put nazad u utakmicu. Štoviše, već u prvoj minuti nastavka sve je bilo gotovo. Opet je zabio Morata, drugi puta na Saúlovu asistenciju. Carlo Ancelotti probao je sve, izvukao Luku Modrića već na poluvremenu, ali ovoga puta ni Jude Bellingham nije imao rješenje za probleme svoje momčadi.

Domaćin je utakmicu završio s 37 posto posjeda i dvostruko manje udaraca od rivala (10, u odnosu na 20), ali je bio hladnokrvan, neumoljiv u egzekuciji, imao Moratu koji je zabio dva, Saúla koji je asistirao dva i Griezmanna koji je radio baš sve. Ako Atlético ovako nastavi, čeka nas prava sezona u La Ligi.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr