Nije lako braniti naslov: Napoli je ostao bez pobjede u trećem uzastopnom ligaškom kolu

Aktualni prvak Napoli nastavio je s lošim igrama u novoj sezoni odigravši na gostovanju kod Bologne 0-0 u susretu 5. kola prvenstva Italije. Riječ je o trećem uzastopnom kolu u Serie A u kojem Napoli prosipa bodove; u prošla dva je doživio poraz od Lazija (1-2) i remizirao s Genovom (2-2).

Momčad koju vodi Rudi Garcia sada je sedma s osam bodova, čak sedam manje od vodećeg Intera. Napoli je prošli puta ovako loše u prvenstvenu sezonu ušao prije osam godina; tada je, u sezoni 2015./16. u prvih pet utakmica skupio šest bodova.

Treba priznati da Garcijini dečki ovog vikenda i nisu odigrali posebno loše, ali jednostavno nisu znali dominaciju pretvoriti u pobjedu. Napoli je protiv Bologne prema podacima SofaScorea stvorio čak 2,13 očekivana gola (xG) iz 12 udaraca. Međutim, na domaćem golu raspoložen je bio Łukasz Skorupski, igrač utakmice s četiri obrane, sve unutar kaznenog prostora.

Čak niti Victor Osimhen, koji je u prva četiri kola zabio tri pogotka, večeras nije bio na razini zadatka. Napolijeva forma u oštrom je kontrastu u odnosu na Inter, koji je sezonu započeo nezaustavljivo i nakon pet kola ima pet pogodaka, uz 14 postignutih i samo jedan primljeni pogodak.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr