HNS delegirao suce za nadolazeće kolo, a najvažnije je spomenuti da derbi sudi Igor Pajač

Jučer smo cijelo popodne čekali da Hrvatski nogometni savez odradi delegiranje i objavi spisak sudaca koji će upriličiti 10. HNL-ovo kolo, ali ponedjeljak je ovaj put prošao bez tog dokumenta. On je naposljetku objavljen u utorak ujutro, a vjerujemo da će mnoge Dinamove i Hajdukove navijače zanimati tko sudi derbi na Poljudu.

Pa, isti čovjek kao i u prvom kolu — Sudačka komisija očito je bila zadovoljna predstavama koje pruža Igor Pajač pa mu je dodijelila drugi uzastopni derbi. On će u nedjelju puhati u zviždaljku na Poljudu uz pomoć asistenata Ivana Mihalja i Vedrana Đuraka te četvrtog suca Zdenka Lovrića. Marin Vidulin je na VAR-u gdje će mu pomagati Goran Pataki, a kontrolor je Ivan Smokrović iz Rijeke.

Inače, Pajaču će ovo biti peti ligaški derbi između Hajduka i Dinama, a Bijeli još nisu izgubili niti u jednom; prvi put je sudio najveću utakmicu hrvatskog nogometa u svibnju 2021. kada je na Poljudu završilo 1-1, onda je delegiran gotovo godinu dana kasnije na istom mjestu prilikom minimalne Hajdukove pobjede (1-0), treći je put opet završilo neriješeno (1-1), a zadnji derbi koji ga je zatekao onaj je iz prvog kola aktualne sezone kada je Hajduk slavio u posljednjim minutama (2-1). Sudio je Pajač i prošlogodišnji Superkup; tada je prošlo bolje za Dinamo, koji je tada slavio boljim izvođenjem udaraca s bijele točke.

Što se ostalih utakmica tiče, krenimo redom; Duje Strukan preuzet će utakmicu Varaždina i Gorice, Ante Čulina sudi Slavenu i Osijeku, Dario Bel Rudešu i Rijeci, a kolo će u ponedjeljak navečer zaključiti Istra i Lokomotiva. Taj je susret otišao Mateu Ercegu iz Benkovca.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr