Žuti na dobitku: Prosinečki dobio spor s Olimpijom, klub mu mora platiti značajan iznos

Prije nego što je trenirao, a potom i vrlo brzo napustio Rudeš, Robert Prosinečki imao je kratki angažman u Olimpiji iz Ljubljane, klubu u kojemu je određeno vrijeme proveo i na zalasku svoje igračke karijere.

Hrvatski trener ondje je imao posao od ožujka do srpnja prošle godine, a u tom razdoblju vodio je osam utakmica uz pet pobjeda, jedan remi i dva poraza. Međutim, s klubom se rastao u vrlo lošim odnosima budući da mu je klub ostao dužan nekoliko plaća i naknada, piše Ekipa24. Popularni Žuti zato se obratio FIFA-i u potrazi za pravdom, a ona je sada i stigla.

Naime, Prosinečki je tražio između 250.000 i 350.000 eura odštete za sebe i svoj stožer, a sada će mu to ljubljanski klub morati i isplatiti. To ne bi trebao biti problem za Slovence koji igraju grupnu fazu Konferencijske lige pa su zaradili novac od UEFA-e.

Inače, Olimpija je trenutno treća u prvenstvu s pet bodova zaostatka za prvoplasiranim Celjem, a u prvom kolu Konferencijske lige očekivano je izgubila u gostima kod Lillea rezultatom 2-0. Još je u skupini sa Slovanom iz Bratislave i Klaksvíkom.

Podsjećamo, Prosinečki je trenutno bez posla nakon što je napustio Rudeš u kojemu njegov plan nije uspio. Brončani Vatreni iz Francuske odradio je sedam utakmica na klupi zagrebačkog prvoligaša u kojima nije ostvario niti jednu pobjedu, ali zato jest jedan remi i šest poraza.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr