Quarterback broj jedan: Jalen Hurts sinoć je istrčao još jedan touchdown i ispisao NFL povijest

Philadelphia Eagles drugu sezonu zaredom imaju odličan start u NFL sezonu i trenutno — zajedno sa San Francisco 49ersima i Miami Dolphinsima — izgledaju kao sila koja bi mogla biti jedan od glavnih kandidata za (u njihovu slučaju ponovni) plasman u Super Bowl.

Momčad iz Pennsylvanije sinoć je prizemljila Tampa Bay Buccaneerse koji su iznenađujuće dobro ušli u novu kampanju predvođeni Bakerom Mayfieldom; Eaglesi su slavili 25-11, a ponovno su oduševili u segmentu igre koji im najbolje ide — trčanju. Ekipa koju vodi Nick Sirianni ostvarila je 201 jard trčanjem naspram suparničkih 41, a Jalen Hurts ponovno je odigrao na visokoj razini.

Skupio je 277 jarda uz 23 kompletiranja dodavanja iz 37 pokušaja, a jedino dodavanje za touchdown koje mu se pisalo letjelo je 34 jarda. To mu je bilo već 12. dodavanje za polaganje koje je iznosilo 25 ili više jarda od početka prošle sezone naovamo; nitko u NFL-u nije ih uspio skupiti toliko u navedenom razdoblju.

No, puno je važniji podatak koji kazuje da je Hurts sinoć postigao svoj 29. touchdown u karijeri trčanjem. Time je prestigao nekadašnjeg MVP-ja Cama Newtona koji je dosad držao rekord za quarterbacka s najviše istrčanih polaganja u prvih 50 utakmica NFL karijere.

Jalen Hurts now has 29 career rushing touchdowns.

He has passed Cam Newton for most rushing touchdowns by quarterback in his first 50 games.@JalenHurts | @CameronNewton https://t.co/yoVQX8A6PV pic.twitter.com/Oe20eLNkgt

— The Athletic (@TheAthletic) September 26, 2023

Nitko to ne radi bolje od Jalena, a baš nas zanima dokle će Phila održavati ovakvu razinu forme…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr