Real je pobijedio Las Palmas, ali veća je vijest ta da je Girona još uvijek na vrhu La Lige

Real Madrid večeras je dočekao Las Palmas u susretu sedmog kola La Lige s imperativom pobjede protiv novopečenog prvoligaša nakon što je tijekom vikenda izgubio gradski derbi s Atléticom, a usporedno tome nadao se da bi iznenađujuće prvoplasirana Girona mogla prosuti bodove u gostima kod Villarreala.

Pa, konačni ishod je ovakav; Madriđani su očekivano pobijedili goste s Gran Canarije, ali Katalonci su upisali trijumf kod Žute podmornice i tako zadržali prvo mjesto.

Realu je trebalo neko vrijeme kako bi slomio očekivano tvrde goste, ali u tom je naumu naposljetku uspio Brahim Díaz; nakon cijelog prvog poluvremena koje su proveli u napadanju i probijanju gostujućih linija, Madriđani su poveli u sudačkoj nadoknadi kada je donedavni Milanov nogometaš naletio na jednu loptu u kaznenom prostoru i pogodio u svojem prvom ligaškom startu za klub još od svibnja 2019. kada je trener bio Zinédine Zidane.

Blancosi su na vrijeme otišli na 2-0 budući da je Joselu zabio u 54. i tako postao prvi Realov strijelac u 21. stoljeću koji je zabio u svoje prve četiri domaće utakmice za klub u prvenstvu. Ostatak utakmice domaći su većinom proveli čuvajući prednost, a u tome su i uspjeli.

Međutim, večerašnji trobod nije im bio dovoljan za prvo mjesto jer je i Girona svladala Villarreal na gostovanju. Poslije prvog poluvremena u kojemu su mreže mirovale, Žuti su poveli u 49. kada je Dani Parejo zabio s bijele točke. Međutim, uslijedio je brzi preokret gostiju — Artem Dovbik glavom je zabio svoj treći ovosezonski gol u 56. minuti i tako izjednačio rezultat, a pet minuta kasnije pogodio je i Eric García istim dijelom tijela. Bio mu je to prvijenac za Gironu.

⚽️ 62′ GOOOOOOOOOOOL DEL GIRONAAAAAAAAAAA! GOOOOOOOOOL D’ERIC GARCIAAAAAAAAA! @VillarrealCF 1-2 Girona FC#VillarrealGirona pic.twitter.com/ay7cdx03tT

— Girona FC (@GironaFC) September 27, 2023

Dakle, Girona sada ima 19 bodova na prvom mjestu, Real je na 18 bodova, a Barcelona na 17. Odlična je to uvertira za međusobni ogled katalonske senzacije s Madriđanima koji nam dolazi već u sljedećem kolu. Točnije, za samo tri dana…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr