Chelsea je davno otpisao Tomorija i Loftus-Cheeka, no njima u Milanu ide sasvim dobro

Kroz Chelsea je proteklih godina procirkuliralo toliko igrača da za mnoge već zaboravljamo da su svojedobno imali svoj ormarić u svlačionici na Stamford Bridgeu, a takvih ima i u Milanu. Rossoneri su danas otišli u goste na Sardiniju gdje ih je čekao domaći Cagliari; iako su domaći poveli, glamurozni gosti iz Lombardije na kraju su slavili preokretom, a ključnu ulogu odigrali su upravo bivši Chelseajevi igrači.

Milanese je šokirao Zito Luvumbo poentiravši poslije pola sata igre silovitim udarcem u bliži kut gostujućeg vratara Marca Sportiella. Mladi Angolac lani je igrao ključnu ulogu u hvatanju promocije za momčad koju vodi Claudio Ranieri, a trenutno je autor jedinih pogodaka svojeg kluba u povratničkoj sezoni u Serie A.

Međutim, Milan se uspio sabrati i preokrenuti do poluvremena; Noah Okafor uvalio je prvijenac za Rossonere u 40. minuti i tako postao prvi Švicarac s golom za njih još od Ricarda Rodrígueza protiv SPAL-a u rujnu 2017. godine, a četiri minute kasnije u strijelce se upisao i Fikayo Tomori. Bivši Chelseajev stoper već je dugo ključni čovjek u Milanu, a ovosezonski prvijenac postigao je na asistenciju Tijjanija Reijndersa.

Njegovi nekadašnji suigrači s Bridgea također su bili inspirirani pa je Christian Pulisic u 60. minuti dodao Rubenu Loftus-Cheeku, a Englez je snažno potegnuo i postavio konačnih 3-1 za svoj premijerni gol u Milanovim bojama.

⏱ 60′ LOFTUS-CHEEK WITH A SCREAMER! (Pulisic assist)#CagliariMilan 1-3. pic.twitter.com/TLUNOSpyz9

— SempreMilan (@SempreMilanCom) September 27, 2023

Dok Chelseaju u Premier ligi ide grozno, njegovi bivši nogometaši igraju sasvim dobro u Italiji. Liga je slabija, ali barem su konkurentni; Milan se sada bodovno izjednačio s prvoplasiranim Interom, ali Nerazzurri, koji su ih nedavno posramili u gradskom derbiju (5-1), imaju utakmicu manje…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr