Zabrinuli ste se za Duju Čopa? Nema potrebe, novi angažman pronašao je u Lokomotivi

Iskusni napadač Duje Čop ne pojavljuje se na domaćim nogometnim terenima otkad ga je Šibenik odlučio proljetos odstraniti iz momčadi; bivši Hajdukov centarfor tada se vratio u Dinamo, a nakon što mu je istekao ugovor s hrvatskim prvakom bio je bez kluba.

Potraga za novom sredinom potrajala je neko vrijeme, ali 33-godišnji Šibenčanin sada ju je pronašao na Kajzerici. Naime, Lokomotiva je odlučila potpisati (još jednog) bivšeg Dinamova igrača, a da je posao dogovoren potvrdio je klupski direktor Božidar Šikić koji i inače otvoreno govori o transferima.

“Drago mi je da mogu potvrditi posao”, rekao je za Sportske novosti. “Istina je i dogovorili smo se s Dujom dosta brzo sve. Duje je odličan igrač, vrsni napadač. Dugo nije igrao i treba još vidjeti za koliko je odmah spreman i koliko će mu trebati vremena da može maksimalno doprinijeti. Nadamo se da će nam biti od pomoći u nastavku prvenstva. Drago mi je da nam dolazi jedan iskusan igrač, koji u svome životopisu ima ozbiljne klubove u kojima je imao bitne uloge. Nikad se ne zna kakav će epilog bilo kojeg posla biti, trebat će mu vremena, ali mi se nadamo da će obje strane profitirati od ovoga posla.”

Lokomotiva bi zasigurno trebala budući da je ostala bez jako važnih igrača u ljetnom prijelaznom roku.

“Ovakav potez definitivno je logičan slijed nakon posljednjih nekoliko mjeseci i sigurno ima smisla s naše strane, ali i igračeve, naravno”, prokomentirao je Šikić. “Otišlo nam je dosta igrača u posljednje vrijeme i to igrača koji su imali svoje uloge u momčadi. Kadar nadoknađujemo s mladim nogometašima, koji sigurno imaju kvalitetu, ali im treba netko tko će ih usmjeriti na najbolje moguće odluke. Svojim iskustvom puno nam toga može donijeti, ali i donijeti određeno samopouzdanje u svoju snagu protiv nominalno jačih protivnika.”

Čopovo iskustvo pomoći će Lokomotivi; osim u HNL-u, dosta je igrao i po ligama Petice gdje je nastupao za Málagu, Valladolid, Sporting Gijón i Cagliari, a imao je i značajan angažman u Standardu iz Liègea. Za Hrvatsku je upisao 14 nastupa uz dva pogotka.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr