No way, José: Genoa je pregazila Romu i gurnula je na korak do zone ispadanja

Nakon prvih šest kola nove sezone prvenstva Italije, Roma ima samo jednu pobjedu (i to protiv pretposljednjeg Empolija), pet bodova i nalazi se na 16. poziciji u Serie A, dva boda i dva mjesta iznad zone ispadanja. Sol na ranu groznog ulaska u sezonu dodala je Genoa, koja je danas na Luigi Ferrarisu pregazila trupe Joséa Mourinha.

Lošu večer za Rimljane najavio je Albert Guðmundsson, koji je već u petoj minuti zabio za 1-0, na asistenciju nekadašnjeg Rominog veznjaka Kevina Strootmana. Gosti su se trgnuli i u 22. je izjednačio Bryan Cristante, ali bilo je to sve što su Mourinhovi momci pokazali u Genovi.

3 – Debutant players in Serie A for Genoa with at least 3 goals in the first 6 matches of the season of the Grifone in the 3 points for a win era (since 1994/95):

– 🇮🇹 Mateo #Retegui in 2023
– 🇵🇱 Krzysztof Piatek in 2018
– 🇦🇷 Diego Milito in 2008

Predator.#GenoaRoma #SerieA pic.twitter.com/GhCAzDIc7A

— OptaPaolo (@OptaPaolo) September 28, 2023

Mateo Retegui zabio je za 2-1 na samom kraju poluvremena i to mu je bio treći gol u šestom ligaškom nastupu za Genou. Prije njega su tri komada u prva tri nastupa za klub zabili samo Krzysztof Piątek 2018. i Diego Milito 2008. Roma se koliko-toliko držala do 74. minute, ali onda je Morten Thorsby zabio za 3-1, ne bi li Junior Messias u 81., pet minuta nakon ulaska u igru, zaključio još jednu groznu Mourinhovu noć.

Genoa je na Rominu štetu prekinula i vlastitu mini-krizu; u posljednja tri kola nije znala za pobjedu. Sada se učvrstila na sredini tablice (11. mjesto) sa sedam bodova iz šest utakmica. Što se Mourinhovih momaka tiče, što manje reći, to bolje.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr