Mikel Arteta i Andoni Iraola još su kao djeca bili suigrači. Danas će se sučeliti njihove momčadi

Današnji sraz Bournemoutha i Arsenala nije samo ogled momčadi sa suprotnih krajeva ligaškog poretka, već i susret trenera koji se vrlo dobro poznaju. Doduše, ne zbog nekog grubog rivaliteta između ta dva mlada stratega, dapače, Andoni Iraola i Mikel Arteta znaju se već godinama. Točnije, još kao djeca bili su suigrači u baskijskom niželigašu Antiguokou, u kojem su igrali prije više od tri desetljeća.

“Dobro se poznajemo, zajedno smo igrali i sjajno se provodili na terenu.

To je ljepota nogometa, 30 ili 40 godina nakon svega toga opet smo zajedno, sada u Premier ligi. Mislim da je on bio najbolji što se tiče tehnike, igrao je na krilu kao mladić, a kasnije se prebacio na bekovsku poziciju. Fantastičan je bio u tome, danas bi ga svaki trener poželio u svojoj momčadi. Stvarno je bio inteligentan i vješt nogometaš, sretan sam što mi je bio suigrač”, rekao je Arteta o Iraoli.

⚽️❤️ Today it’s Bournemouth-Arsenal, but it’s more than a regular match!

Both managers Iraola & Arteta will meet again in football since being teammates for Basque youth side Antiguoko.

Arteta: “That’s the beauty of football. 30yrs later, we’re together in the Premier League.” pic.twitter.com/Ipx4KW5uo9

— EuroFoot (@eurofootcom) September 30, 2023

“U tom našem kraju rade sjajan posao što se tiče nogometa, imao sam privilegiju odrastati tamo i educirati. To je ujedno i ljepota nogometa, 30 ili 40 godina nakon svega toga smo opet zajedno u Premier ligi. I to obojica kao glavni treneri momčadi, zbilja sam sretan zbog njega”, dodao je Arsenalov strateg.

Uistinu se vidi taj baskijski trag u engleskom prvenstvu, u malenoj pokrajini Gipuzkoi rođen je i Aston Villin trener Unai Emery, baš kao i donedavni menadžer Wolverhamptona, otpušteni Julen Lopetegui. Ako im još pridodamo i Juanmu Lilla, koji je mijenjao Pepa Guardiolu kad se oporavljao od operacije, znači da su baskijski treneri ove sezone vodili čak četvrtinu engleskih prvoligaša.

“Što se tiče tog mog prijateljstva s Andonijem, vrlo lako ću ga nakratko zaboraviti u subotu. Stvar je jednostavna, kad se u natjecateljskom mentalitetu, samo vam je pobjeda na pameti, odnosno kako izvući ono najbolje iz svoje momčadi i krenuti u borbu. Dakako, ono prije i poslije toga je nešto sasvim drugo, pogotovo kad se završi utakmica. No, tijekom dvoboja, ne postoji ništa drugo”, zaključio je Arteta.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr