Trener Jakirović uoči derbija: ‘Treba nam odličan rezultat kako bismo zaustavili Hajduk’

Već je došlo vrijeme za novi ogled Hajduka i Dinama, nakon dva maksimirska okršaja ovog puta će se igrati na Poljudu. Važna je to utakmica za oba sastava, jer bi im pobjeda ili poraz donijeli vrlo različito raspoloženje u svlačionicu, iako je još uvijek rana faza prvenstva. Domaći će biti nošeni i podrškom s tribina, čega je svjestan i Dinamov trener Sergej Jakirović, koji je danas bio na druženju s novinarima.

“Očekuje nas dobra, živa te dinamična utakmica, nadam se u predivnoj atmosferi. Nadam se da ćemo biti na visokoj razini, treba nam odličan rezultat kako bismo zaustavili Hajduk. Svi su igrači na raspolaganju, pa i Bruno Petković, osim Darija Špikića i Stefana Ristovskog. Možda smo mogli riskirati s njima, ali smatramo da to nema smisla jer bi ih mogli izgubiti na duže vrijeme”, poručio je Jakirović na početku.

Dakako, i njemu je jasno tko je glavna opasnost za njegovu momčad, Marko Livaja i ove je sezone glavni Hajdukov igrač. Zabio je on i u prvom kolu na Maksimiru, a u ostalih sedam nastupa ima još tri dodatna pogotka.

Next match! 💙💪🏻🦁🔥 pic.twitter.com/RA0SFgQHks

— GNK Dinamo (@gnkdinamo) September 30, 2023

“Ja sam fokusiran samo na Dinamo. Želimo odigrati hrabro i s gardom, a znamo da je Livaja najveća prijetnja, sve se vrti oko njega. On je ‘target man’ u Hajdukovoj igri i moramo ga zaustaviti, baš kao i sve igrače oko njega. Ove dosadašnje utakmice samo dokazuju da je liga konkurentna i da se lako možete poskliznuti u bilo kojoj utakmici”, dodao je.

Uz rasprodan Poljud, velike tenzije zbog derbija i važnost svakog prikupljenog boda, Jakirović je bio upitan nalazi li se on ili njegova momčad pod pritiskom.

“Sa stajališta trenera Dinama, pobjeda se traži u svakoj utakmici. Ovo je prekretnica sezone, ali smatram da je to maraton, pa tek se igra 10. kolo. Ovdje je uvijek rasprodan stadion i očekuje se spektakl. U takvim utakmicama treba uživati, privilegija je voditi i igrati derbi, to je najveća utakmica u Hrvatskoj. Želimo uživati u utakmici, ali svjesni smo odgovornost koju ona nosi”, zaključio je Jakirović.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr