Olimpijski stadion u Ateni zatvoren je zbog statike krova. Prije 10 dana tamo je bilo 57.000 navijača

Već su gotovo dva desetljeća prošla otkako je Atena 2004. godine bila domaćin Olimpijskih igara, a stadion Spyros Louis dobio veliku rekonstrukciju i obnovu. No, očito je došlo vrijeme za nove radove na tom velikom zdanju, barem ako je za suditi po vijestima iz Grčke.

Naime, najveći sportski objekt u toj zemlji zatvara svoja vrata jer njegov stakleni i metalni krov ne ispunjavaju određene regulatorne standarde, objavili su tamošnji mediji. Stadion je zatvoren do daljnjeg, no razdoblje obustave nije još precizirano. Krov stadiona “ne zadovoljava zakonski dopuštene razine statičke primjerenosti”. objavio je Olimpijski sportski centar Atene (OAKA) u priopćenju za javnost.

Kao rezultat toga, “od danas se obustavljaju sve sportske i kulturne aktivnosti koje se odvijaju na stadionu” dodaje se, precizirajući da je potrebno provesti još jednu studiju kako bi se potvrdili ovi prvi rezultati.

Olympic Stadium, Athens 🇬🇷 pic.twitter.com/VhDNbYM2GZ

— Simon Clark (@SimonClark8) June 11, 2021

Posebno su ove vijesti zastrašujuće u svjetlu posljednjeg sportskog događaja na stadionu, utakmice prvog kola Europa lige između Panathinaikosa i Villarreala. Tada se na ovom zdanju skupilo više od 57.000 navijača, no srećom nitko od njih nije stradao. Ipak, PAO će za iduću europsku utakmicu morati potražiti novu lokaciju.

Težak gotovo 9000 tona, krov od stakla i metala dizajnirao je poznati španjolski arhitekt Santiago Calatrava za OI 2004. godine. Stadion sa 69.600 sjedećih mjesta, izgrađen 1982. godine, međutim za potrebe Igara je početkom ovog stoljeća u potpunosti renoviran. Panathinaikos će idući domaći dvoboj imati s Rennesom 26. listopada, no sada je upitno hoće li se igrati na OAKA Areni.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr