Ángel Di María već je šestim ovosezonskim pogotkom donio Benfici slavlje u derbiju s Portom

Sinoć je u Lisabonu održano već 179. izdanje O Clássica, najvećeg derbija u portugalskom nogometu. Benfica je na svojem stadionu dočekala Porto, nastavak je to njihove tijesne i napete borbe u lovu na ligašku titulu, kakvu smo gledali i tijekom prošle sezone u Primeiri. Neizvjesna je bila i ova utakmica, presudan je bio tek jedan jedini pogodak u mreži, a on je djelo argentinskog veterana Ángela Di Maríje.

Igrala se 68. minuta utakmice, loptu je s lijeve strane napada u srce kaznenog prostora poslao David Neres, gdje se našao baš spomenuti 35-godišnji ofenzivac. Rutinski je svladao golmana Dioga Costu, za nastavak svojeg sjajnog niza na početku sezone. Naime, Di María je već u svojem osmom nastupu postigao šesti gol u Benficinom dresu, a pritom je skupio i još jednu asistenciju.

🇦🇷💥 Ángel Di María (35) scores a huge goal tonight vs Porto! 7 goal contributions in 8 games for Benfica this season. Aged like fine wine. 🍷 pic.twitter.com/8zg5vdBWJi

— EuroFoot (@eurofootcom) September 29, 2023

Ako tom učinku pridodamo i dvije asistencije tijekom reprezentativnih akcija s Argentinom, bez sumnje se može zaključiti da je Di María u sjajnoj formi. Očito mu godi život u Lisabonu i igra u Benficinom dresu, prije kraja rujna je već gotovo pa i dosegnuo čitav prošlosezonski golgeterski učinak. Tada je, naime, za Juventus tek osam puta bio strijelac, tu granicu će sad zasigurno vrlo brzo premašiti.

Inače, treba spomenuti i to da je za Benficu od prve minute na terenu bio hrvatski reprezentativac Petar Musa. No, iz igre je izašao u 67. minuti, netom prije nego što će Di María zatresti Portovu mrežu. S ovim je trobodom njegova momčad na ligaškoj ljestvici preskočila svojeg sinoćnjeg suparnika i zasjela na vrh poretka, a tamo će i ostati, osim ako Sporting ne dođe do trijumfa na gostovanju kod Farensea.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr