Ramos je sinoć zabio svoj treći ligaški autogol. Oba prethodna također su sa Sevillinih utakmica

Na otvaranju osmog kola španjolskog prvenstva, Barcelona je na domaćem terenu ugostila Sevillu. Utakmica je to koja je imala i zanimljiv uvod, u vidu pomalo i diplomatskog sukoba vodstva ovih klubova, a na kraju je pobjedu odnijela Blaugrana. Rezultat je bio 1-0 u korist Xavijevog sastava, no nitko od njegovih igrača nije se upisao u strijelce, već njegov nekadašnji suigrač iz reprezentacije.

Igrala se 76. minuta, ubačena lopta stigla je na desnu stranu napada, gdje se nalazio 16-godišnji Yamine Lamal, glavom je zavrnuo prema Sevillinom petercu. No, u naletu je loptu nehotice u vlastitu mrežu poslao baš Sergio Ramos, pokvarivši dotad vrlo dobar nastup u novom srazu s Barcelonom.

Lamine Yamal scores a goal with Sergio Ramos.

What a story! pic.twitter.com/XwKy1nmXSk

— Football Talent Scout – Jacek Kulig (@FTalentScout) September 29, 2023

Treći mu je to autogol u La Ligi, zanimljivo je i da su oba prethodna također ubilježena na Sevillinim utakmicama. Doduše, tad su u andaluzijskom prvoligašu na to gledali s puno više veselja, jer ih je zabijao u dresu Real Madrida. Inače, ovo je tek drugi put u ovom stoljeću da je Barcelona slavila s 1-0 preko autogola, još tamo 2007. je Mallorcin tragičar bio Fernando Navarro.

Poklopilo se tako da je baš Lamal ‘asistirao’ Ramosu, jer je taj dvojac još i prije utakmice bio često spominjan. Naime, španjolski veteran je 2016. prije jednog izdanja El Clásica na teren izašao držeći za ruke baš ovog mladog Barçinog talenta. Inače, s ovim se trobodom katalonski sastav barem privremeno plasirao na vrh ljestvice, no tu se neće zadržati na kraju kola, preskočit će ju pobjednik sraza Girone i Reala.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr