Nema baš posla, a nema ni problema: Livaković treći uzastopni put sačuvao čistu mrežu u Feneru

Dominik Livaković uživa vrlo dobar start u novom dresu. Njegov donedavni klub Dinamo danas će zaigrati derbi s Hajdukom, a hrvatski reprezentativni vratar moći će ga popratiti znajući da je u dobroj formi u Fenerbahçeu — turski velikan danas je dočekao Rizespor u sedmom kolu tamošnjeg prvenstva i upisao suverenu pobjedu rezultatom 5-0.

Istanbulski klub potpuno je dominirao i ostvario novi trobod golovima Sebastiana Szymańskog, Irfana Cana Kahvecija, Edina Džeke, Dušana Tadića i Joshue Kinga, a Livaković gotovo da nije imao ni posla; upisao je jednu važnu obranu i ostvario 28 dodira s loptom uz samo jedno netočno dodavanje, a usput je i jednom otklonio opasnost od svojeg gola.

Ovo mu je bio već treći uzastopni nastup za Fener, a da nije primio gol; mrežu je sačuvao i protiv Başakşehira u prošlom kolu (4-0) kada također nije imao previše posla, a i kod Alanyaspora gdje je opet morao intervenirati samo jednom, ali je zato imao dosta posla u ostalim segmentima igre.

Nakon što je u prva dva nastupa za Fener primio tri gola, uslijedio je puno mirniji period za Livakovića kojeg su navijači odlično primili, a većinom su sretni jer je trenutno besposlen.

Bugün Livakovic’i görmeyenler için👇😎 pic.twitter.com/AWuNUBI3Lf

— FenerKolik (@fenerkolikorg) October 1, 2023

Mogu biti sretni i zbog rezultata svojeg kluba koji je nakon sedam kola jedina stopostotna ekipa u ligi s dva boda prednosti u odnosu na Galatasaray. Slijede Trabzonspor Nenada Bjelice i Kasımpaşa koji imaju tek 12 bodova.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr