Probajte uplatiti loto: Rijeka je svladala Rudeš, i to uz još jedan vrlo bizaran pogodak

Nogometaši Rijeke mogu se pohvaliti s time da su zasjeli na vrh ljestvice SuperSport HNL-a, barem dok se ne odigra derbi na Poljudu. Do 19. boda i treće uzastopne pobjede u ligi, Rijeka je s 2-1 stigla na gostovanju kod Rudeša. I opet bi se moglo reći da je imala sreće jer pobjedi je kumovao vrlo bizaran pogodak.

Nakon što se Niko Galešić onako prošetao terenom u Koprivnici za pobjedu, ovaj put obrana Rudeša darivala je goste već u 12. minuti i možemo reći da je baš to prelomilo susret. Naime, stoper je vraćao loptu vrataru Karlu Kralju, a ovaj je potpuno promašio loptu kad je pokušao primiriti dodavanje pa je ona nastavila put prema mreži.

Kralj je potrčao, bacio se pa ipak izvadio loptu s crte, ali samo do Yansanea Momoa koji je pratio, uzeo loptu i poslužio Niku Jankovića koji je lako pogodio za 1-0.

A moglo je sve biti drukčije jer prvu veliku šansu imao je Rudeš u drugoj minuti. Ubačaj s desne strane pronašao je potpuno usamljenog Luku Pasaričeka koji je tukao glavom s pet metara, ali Nediljko Labrović skinuo je taj udarac.

Rijeka je tako rano povela, a nakon toga do poluvremena nije imala pravi zicer usprkos dosta dinamičnoj i dobroj utakmici. Tako je bilo i u drugom dijelu, u prvih 15 minuta udarce nižu Marko Pjaca, Niko Janković i Toni Fruk, a onda nešto bolje razdoblje za domaće.

Karlo Špeljak i Mihovil Rešetar pokušavali su iz daljine, ali lopte su nalazile samo reklame iza gola ili Labrovićeve ruke, a onda je Rijeka ipak riješila susret. Obrana domaćih pala je izlaskom Matea Pavlovića, a na drugoj strani ušao je opasni i brzi Franjo Ivanović i odmah se vidjela razlika u klasi.

Prvo je Ivanović zabio u 76., ali bilo je to nakon zaleđa, a onda je nakon provjere lopta tek krenula da bi ju Rijeka odmah ukrala nakon nove ogromne obrambene greške i Ivanović praktički s iste pozicije iskosa s 15 metara došao do gola. Trebalo je samo prepraviti minutu iz 76. u 79., a sve ostalo je isto.

Rudeš više nije imao što za čekati pa je uspio smanjiti, ali prekasno. Tek u 90. Fran Topić zabio je svoj HNL prvijenac iz kornera koji je izveo Ivan Tomečak, ali u četiri minute nadoknade nisu domaći došli do drugog gola pa Rijeka ipak slavi malo teže od očekivanog.

Željko Sopić tako je pronašao ritam pa nakon početnog poraza te remija na klupi Rijeke sada ima niz od tri slavlja, a momčad s 19 bodova na otvaranju drugog kruga čeka rasplet derbija. Rudeš je upisao četvrti poraz u nizu te i dalje ima onaj svoj jedan bod.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr