Uskoro i u Splitu: HSV je možda drugoligaš, ali zato se može pohvaliti da ima 100.000 članova

Hajduk je jutros na svojim društvenim mrežama objavio da je prešao brojku od 99.000 članova čime se opasno približava prema mitskih 100.000 — to je za hrvatske prilike nevjerojatan i nezapamćen broj, a gomila velikih europskih klubova ne može se pohvaliti takvim postignućem.

Ipak, iznimke postoje. Njemačka je poznata kao zemlja u kojoj su navijači izuzetno bliski klubovima za koje navijaju, a kao dokaz može poslužiti i Hamburger SV.

Naime, kultni njemački klub, koji već godinama tavori u 2. Bundesligi, jutros je obznanio kako je dostigao 100.000 članova. Broj HSV-ovih članova obično se kreće oko 80-ak tisuća, no ove se godine može pohvaliti šesteroznamenkastim rezultatom.

Wir sind 100.000! 💙🤍🖤

Eine unfassbare Zahl: Wir haben die Marke von 100.000 Mitgliedern geknackt. 🔷#HunderttausendxHSV #nurderHSV pic.twitter.com/dSRnShWsbf

— Hamburger SV (@HSV) September 26, 2023

Njegovi navijači nadat će se kako će se uspjeh s tribina prenijeti i na travnjak; HSV je 2018. ispao iz Bundeslige i otad se natječe u drugom rangu njemačkog nogometa, a ondje je u šest sezona triput bio četvrti i jednako toliko puta treći. Uvijek se nalazi blizu mjesta koja vode u elitu, ali povratak još nije uslijedio…

Shodno tome, HSV je i u ovu sezonu krenuo slično pa je prvo zaredao tri pobjede, a onda u posljednja dva kola izgubio od Elversberga i Osnabrücka. Hrvatski stoper Mario Vušković, koji je Hamburgov igrač, trenutno odrađuje suspenziju zbog sumnje na doping, iako njegovi suigrači i brojni navijači smatraju da je nevin.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr