Max Verstappen nastavio je dominaciju na početku sezone i slavio u Australiji. Alonso je opet bio treći

Treća postaja oktanskog cirkusa u sklopu nove sezone Formule 1 bio je Melbourne, staza u Albert Parku još je jednom poslužila kao mjesto radnje Velike nagrade Australije. Nakon 58 krugova, svoju drugu ovosezonsku pobjedu ostvario je nizozemski vozač Maks Verstappennastavivši tako svoju dominaciju iz kvalifikacija, ali i sjajan niz na početku sezone.

Naime, Crvena Bullov predstavnik je nakon tri uvodne utrke osvojio svoju drugu pobjedu, a između njih je završio na drugom mjestu. Danas je na toj poziciji u Australiji završio sedmerostruki prvak svijeta Lewis Hamilton, dok je treća pripala još jednom vrlo iskusnom vozaču. Riječ je o Fernando Alonsokoji je u svakoj od tri utrke ove sezone bio na najnižoj stepenici postolja.

MAX VERSTAPPEN POBJEDIO U AUSTRALIJI!!! 🇦🇺🏆

Nizozemac suvereno odnio prvu pobjedu u Down Under nakon kaotične utrke!!!! 🤯#AusGP @Max33Verstappen @redbullracing pic.twitter.com/TWDBqanqQo

— Formula 1 (@F1) 2. travnja 2023

Napeto je bilo od samog starta današnje utrke, Ferrarijeva vozač Charles Leclerc izletio je na samom otvaranju nakon što je preširoko ušao u jedan od zavoja. Izgubio je kontrolu nad svojim bolom i potom završio izvan staze. Inače, činilo se kako će Verstappen lako doći do pobjede, prije kraja je imao veliku prednost pred Hamiltonom, a onda je tri kruga prije kraja stigla crvena zastava.

A ubrzo nakon novog starta, zbog brojnih padova i izlijetanja, ponovno je došlo do prekida, i to u pretposljednjem krugu utrke. Uslijedila je potom nova pauza, a potom su se vozači vratili na stazu i poveli sigurnosni carrom ipak mirno stigla do cilja. Tako je Verstappen upisao 37. pobjedu svoje karijere, dok su Hamilto i Alonso došli do svog 192., odnosno 101. plasmana na postolje.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr