Davis s 40 poena, a LeBron s triple-doubleom još su malo približili doigravanje Lakersea

Sezona koja se u jednom trenutku, aiu nekoliko navrata činila kao potpuna katastrofa, mogla bi se pokazati uspješnom Los Angeles Lakerse. Sad je već poprilično izvjesno da će Lakersi u uigravanjea možda dohvate i šesto mjesto te doigravanje.

Sedmu pobjedu u zadnjih 10 susreta, a šestu u zadnjih sedam Lakersi su upisali u gostima kod Houston Rocketsa, najveće momčadi Zapada. Los Angeles je slavio 134-109 i sad je na 40-38.

To znači da su Lakersi na diobi omjera s br Pelicansima s kojima imaju bolji međusobni omjer, dok su LA Clippersi ja GS Warriorsi na petom i šestom mjestu sa samo pola pobjede prednosti s 41-38.

Sve je, dakle, otvoreno za Lakerse koji su uspjeli spasiti izgorjelu olupinu dobrim potezima na trgovački krajnji rok uz napokon zdrave i oporavljene Anthonyja Davisa ja LeBron James.

Baš je taj dvojac upario snage i donio pobjedu. Davis je ubacio čak 40 poena, dok je James upisao svojih 107. triple-double u karijeri s 18 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Sad je četvrti na vječnoj ljestvici po broju trostruko-dvostrukih učinaka izjednačivši se s Jason Kiddom.

Davisu je ovo treća utakmica sezone s barem 40 poena, a prva od prosinca i 55 Washington, dok je u četiri od zadnje pet utakmice zabio barem 37.

Glavne zvijezde tako su uhvatile formu baš u pravo vrijeme, a pomogao je i Rui Hachimura koji je upisao 20 poena i 12 skokova, ali i Austin Reaves s 18 poena i osam asistencija.

Svjetla točka kod Rocketsa bio je Alperen Sengun uz 18 poena i 15 skokova, a zabio je 24 uz sedam asistencija Jalen Green.

Mnogo toga za Lakerse odlučit će gradski dvoboj s Clippersima za tri dana, a osim toga do kraja sezone imaju dva susreta s Moj Utah Jazz te jedan s Phoenix Sunsima.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr