Lens nikad prije nije imao 63 boda nakon 30 kola, a domaćom formom vodi ligu Petice

OK, možda je to malo naivno za reći jer svi znamo kako to na kraju biva s PSG-om — barem u većini slučajeva — ali sjajni Leće trenutno se aktivno bori za naslov u Ligue 1.

Bilo bi jednostavno nepravedno zaključiti drugačije; tim koji vodi Franck Haise sinoćnji trijumf nad Strasbourgom (2-1) ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu u prvenstvu i približio se lideru PSG-u na samo tri boda zaostatka, iako s utakmicom manje.

Objektiv je u 12. minuti došao do vodstva zahvaljujući Przemysław Frankowski koji je pogodio na dodavanje Adriena Thomassona, iskusnog francuskog veznjaka koji, ako niste znali, ima i hrvatske korijene. Postigao je drugi pogodak Facundo Medina iz lijepog voleja u 65. minuti, ali Lens je ipak morao zadržati koncentraciju do kraja jer je otvrdnuo u 84. Kevin Gameiro smanjio na 2-1.

Les Sang et Or, kako je nadimak kluba, došao je do brojke od 63 boda nakon 30 odigranih kola; nikada prije u svojoj povijesti natjecanja u Ligue 1 nije akumulirao toliki broj u tom razdoblju, čak ni u sezoni 1997./98. kada se okrunio titulom. To su bili i najslavniji dani za taj francuski klub koji je još u sezoni 2019./20. igrao u drugom rangu.

🚨 RC Lens pobjeđuje (2-1) protiv Strasbourga i vraća se na 3 BOD od PSG-a! ❤️💛 pic.twitter.com/4qfK0Tktgx

— Actu Foot (@ActuFoot_) 7. travnja 2023

Tajna Lanceova velikog uspjeha možda se krije u njegovoj fantastičnoj domaćoj formi; Haiseovi igrači pobijedili su u 13 od svojih 15 utakmica domaće lige ove sezone, više nego bilo koji drugi klub u ligi zakrpe.

PSG već dugo ne izgleda dobro i šlepa se na račun individualnih partija svojih vedeta, a Lens u idućem kolu ide upravo na Park princeva; u domaćem susretu pobijedio ga je 3-1. Dopušteno mu je sanjati…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr