Evo me opet: Burnley je osvojio Middlesbrough te izborio ekspresni povratak u Premier ligu

Dolazak gotovo pa neiskusnog trenera Vincent Kompany pokazao se kao odličan potez za Burnley, koji je već sada izborio povratak u Premier ligu. I to poprilično ekspresno, samo jednu je sezonu ova momčad provela u drugom rangu engleskog nogometa. Službena potvrda plasmana u viši rang stigla je večeras, Tvrtkovi momci pobijedili su Middlesbrough (2-1) te tako i matematički osigurali promociju.

Točnije, s ovim trobodom su trećem Luton pobjegli na nedostižnih 19 bodova razlike, šest kola prije kraja Championshipa. Burnley će vrlo vjerojatno osvojiti naslov u tom natjecanju, ispred drugoplasiranog Sheffield United ima prednost od 11 bodova. Tako smo već početkom travnja dobili ime prvog povratnika u najviši rang, sljedeće sezone će se na Turf Mooru opet igrati u Premier ligi.

Ali prije večerašnje pobjede, koja je bila neophodna da bi se osiguralo ovo rano promaknuće, Kompanyjeva ekipa je poslijepodne čekala neuspjeh Lutona. Točnije, navijači Burnleyja nadali su se da će Luton ostati bez pobjede na gostovanju kod Millwalla, što se na kraju i dogodilo (0-0). Tek tada su mogli početi smišljati scenarij za veliko slavlje u petak navečer.

Ova utakmica je počela dobro za goste, Burnley je poveo u 12. minuti preko iskusnog igrača Ashley Barnes. U maniri pravog napadača samo je podmetnuo nogu nakon nepreciznog udarca Josh Brownhill te tako skrenuo loptu, taman izvan dosega Borovog golmana Zacka Steffena.

Ashley Barnes – postiže svojih 5️⃣0️⃣ golova u ligi za @BurnleyOfficial – ovo je njegov 261. nastup

Prvi gol u ligi došao je u 3-0 pobjedi kod Charltona u ožujku 2014.

Prethodno je dva puta s Burnleyem napredovao u PL pic.twitter.com/FlhqeMP62I

— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) 7. travnja 2023

Tih 1-0 je na semaforu stajao sve do početka drugog dijela, nakon neopreznog starta u kaznenom prostoru je Middlesbrough došao do jedanaesterca. S bijele točke je precizan bio Chuba Akpominače najbolji strijelac lige, koji je sada upisao svoj 26. ovosezonski gol.

Pokušavali su Tvrtkovi momci opet doći do prijeko potrebnog vodstva, što su i ostvarili u 66. minuti. Nathan Tella lijepo je izbjegao zaleđe te prošao po desnoj strani napada, a onda je preciznim ubačajem pronašao strijelca Connor Roberts. Velški branič rijetko se nađe među strijelcima, no baš će se njegov zgoditak pokazati ključnim na tom putu povratka.

Slavlje za Burnleyjeve pristaše tako već sada može početi, još i prije Uskrsa osigurali su vizu za elitni rang engleskog nogometa…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr