Staro i mlado: Thomas Müller igra 65., a Stanišić drugu nokaut utakmicu Lige prvaka

Na Allianz Areni igra važnu utakmicu za svoje europske ambicije Bayern München protiv PSG-aau obrani vodstvo od jednog gola Julian Nagelsman odlučio za lijepu kombinaciju mladosti i iskustva.

I staro i mlado zastupa Bavarce protiv zvjezdane pariške momčadi pa je tako Thomas Muehler je došao do svoje 65. utakmice u kuckanjemt fazi Lige prvaka. Više od 33-godišnja Nijemca imaju samo Cristiano Ronaldo s 85 i večerašnji suparnik.

Naime, Leo Messi upisao je 77. nastup u drugom krugu elitnog europskog klupskog natjecanja, a ukupno mu je ovo 150. utakmica u početnih 11 u ovom natjecanju. Samo baš Ronaldo sa 178 i Iker Casillas sa 176 imaju više.

S potpuno druge strane ovog spektra, Josip Stanišić ovo je praktički prvi pravi nastup u nokaut fazi Lige prvaka. Ubrojati mu treba i prvi susret u Parizu, ali je tada odigrao samo sudačku nadoknadu na kraju.

Ovaj put mladi se hrvatski desni bek našao u prvih 11 na prvom pravom ispitu u drugom krugu, a zasad je jako dobar. 22-godišnjak je otklonio jednu opasnost, oduzeo dvije lopte i osvojio dva od četiri duela.

Prema naprijed je s desne strane inicirao nekoliko dobrih napada, ali zasad sve u statističkim rubrikama ostaje na 92 ​​posto točnih dodavanja uz dvije duge lopte. Kao i dosta nezahvalan zadatak paženja na prodore Kylian Mbappéa.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr