McTWOminay: Scott McTominay dosad je imao tek jedan gol za Škotsku, a sad je Cipru zabio dva

Kvalifikacije za EURO 2024 krenule su iu kvalifikacijsku skupinu A, a pravi dvoboj odigrao se u otočnom ruhu. Škotska ja Cipar otvorili su natjecanje u grupi gdje su i Španjolska, Norveška ja Gruzijaa za početak su na vrhu sjeli Škoti.

Oni su na svom Hampden Parku deklasirali Cipar s 3-0, a heroj susreta bio je Scott McTominay. 26-godišnji veznjak Manchester United već je nekoliko godina uz Andyja Robertsona i prva zvijezda momčadi pa ludo zvuči podatak da je do danas imao tek jedan gol za reprezentaciju.

Njega je zabio u kvalifikacijama za SP u Kataru, i to Izraelu prije godinu i pol dana, a danas je utrostručio svoj učinak u škotskom dresu i to za samo 26 minuta na terenu, odnosno u šest minuta razmaka.

John McGinn pogodio je prvi u 21. minuti nakon lijepog Robertsonovog prolaska i ubačaja na drugu stativu, a McTominay se na terenu pojavio u 67. minuti te je 20 minuta kasnije spretno pogodio s peterca nakon što mu je spuštena lopta.

U trećoj minuti nadoknade nije dobio dodatak od Robertsona te je pogodio neumoljivo s 11 metara za svoj drugi gol danas, treći za reprezentaciju, ali i druge ‘brace’ u profesionalnoj karijeri.

Naime, u prosincu 2020. je za United dao dva gola protiv Leedsaa tada je ispisao povijest jer ih je zabio u prve tri minute te je tako postao prvi igrač u povijesti Premier lige kojem je to pošlo za nogom.

Još je jednom u karijeri dao dva gola u jednom susretu, ali ne u profesionalnom okruženju, već za mladu Unitedovu momčad u Premier ligi 2 protiv derbi još 2016. godine.

22 – John McGinn izravno je sudjelovao u 22. golu za Škotsku dok je igrao pod Steveom Clarkeom (16 golova i šest asistencija); više nego dvostruko više nego bilo koji drugi igrač u ovom razdoblju (10, Lyndon Dykes). Torbar. pic.twitter.com/yEIsY1c7Sl

— OptaJoe (@OptaJoe) 25. ožujka 2023

McTominay je i tek peti Škot s dva pogotka u utakmici reprezentacije u kojoj je ušao s klupe, a strijelac prvog gola McGinn sudjelovao je već u 22 pogotka pod vodstvom izbornika Stevea Clarkea.

Dodajmo i kako su na ovom dvoboju upravo dijelili hrvatski suci, i to Sve zvijezde postrojavanje. Glavni arbitar bio je Duje Strukanpomoćnici Bojan Zobenica ja Alen Jakšićčetvrti sudac bio je Igor Pajačau VAR sobi Ivan Duck ja Fran Jović. Strukan je dodijelio jedno isključenje, i to Nikolasu Ioannouu kojem je u nadoknadi pokazan drugi žuti karton.

Škoti su, podsjetimo, kao jedan od domaćina na prošlom Euru ispali u skupini uz engleski, Hrvatsku ja Češkuau pohod na novi nastup krenuli su tako silovito…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr