Zadrani su se ispričali, osobu koja je pogodila Jusupa kaznit će na 'kod nas nezabilježen način'

Tenzije nakon dvoboja Zadra ja Igokee u Dvorani Krešimira Ćosića malo su se smirile, a Zadrane sigurno čeka nova kazna. Ona bi trebala biti drastična, kako novčano, tako i po pitanju zatvaranja čitave dvorane.

Naime, do kraja regularnog dijela Zadar ima jednu domaću utakmicu, onu s partizani u posljednjem kolu. S obzirom na opetovane prekršaje i ranija zatvaranja pojedinih sektora, Zadar bi trebao dobiti kaznu praznih tribina.

Sve je to posljedica pražnjenja dvorane i prekida utakmice u petak nakon što je navijač ubacio predmet u teren i udario Danijela Jusupa. Na kraju se na sve priopćenjem osvrnuo i klub.

“Još očekujemo novu kaznu i možemo očekivati ​​da će osim financijskog Kluba biti lišen i podrške navijača u zadnjem kolu ABA lige, o čemu disciplinski sudac tek treba donijeti odluku. odluka. Više od svih navedenih kazni boli činjenica da je nekoliko samozvanih navijača našlo za shodno ubacivanje tvrdih predmeta u teren, a naš trener je dobio jedan udarac u glavu”, navodi se.

Zadrani su uputili ispriku svom treneru, ali su i najavili da će počinitelja locirati i drakonski kazniti, i to bez presedana.

“Ovim putem izražavamo iskrenu ispriku treneru Danijelu Jusupu te smo sretni da je pukom srećom izbjegnuta značajnija ozljeda. Vjerujemo da ćemo u suradnji s policijom otkriti identitet navedene osobe te ih sankcionirati na način kakav do sad nije zabilježen kod nas.”

Ipak, u klubu očito nije sjela odluka sudačke trojke koja je sve i zakuhala, a to je izbacivanje jednog mlađeg navijača iz dvorane i to zbog tek verbalnog vrijeđanja. Zadrani očekuju da se ovako strog kriterij primjenjuje i inače.

“Ne možemo se ipak ne osvrnuti i na događaje koji su prethodili i bitno utjecali da do navedenog događaja uopće dođe, a nakon čega je pražnjenje tribina bila logična odluka sudaca. Otprilike tri minute do kraja prvog poluvremena odlučili su izbaciti jednog navijača KK Zadar zbog vrijeđanja jednog od njih.”

“Nećemo komentirati odluke koje su usmjerene na teren, ali povlačenje takvih odluka smatramo gotovo presedanom. Ako je to novi standard ponašanja i sankcioniranja sličnih nedjelja, moramo se doista pitati koliko smo kao društvo ispod željene razine kulture gledanja i sudjelovanja u utakmicama ABA lige. Nadamo se i očekujemo identičan iu ostalim utakmicama ABA lige, što do sada nismo primijetili”, navode.

“Želimo istaknuti da smo kao Klub apsolutno protiv svih oblika nasilja, vrijeđanja i bilo kakvih nereda. Sportsko navijanje i ona naša zadarska atmosfera nešto su što nas identificiraju svugdje u svijetu. Upravo zato mi moramo biti ti koji će postaviti standarde navijanja, bez obzira protiv koga i gdje igramo. Svjesni smo i određenih propusta u organizaciji, te na određenim stvarima moramo hitno početi raditi kako bi ubuduće spriječili ružne scene kao jučer. Ipak, u ovakvoj situaciji stat ćemo iu zaštiti Kluba i njegovih navijača te tražimo da se preispitaju odluke koje su posljedično dovele do incidenta.”

Za kraj, Klub je pozvao navijače na sljedeću utakmicu protiv koje igraju Vješalaa na taj susret bit će omogućen ulaz svim navijačima koji su imali ulaznicu za dvoboj u petak, a nisu ga mogli pogledati do kraja.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr