Dok ste vi gledali seniore u Turskoj, U-21 Vatreni zabijali su Englezima na Craven Cottageu

Dok su seniori jurišali travnjakom na stadionu u Bursi tražeći prvu pobjedu u kvalifikacijama za Euro protiv Turskehrvatska U-21 reprezentacija otputovala je na ekskurziju u London gdje će odigrati prijateljsku utakmicu s engleskom.

Svi se sjećamo kako je završio posljednji ogled ove dvije reprezentacije; Englezi su pobijedili mlade Vatrene u posljednjoj utakmici grupne faze Eura, ali nisu prošli skupinu zahvaljujući fenomenalnom rezultatu Domagoja Bradarića koji ih je eliminirao iz daljnjeg natjecanja zbog gol-razlika.

Međutim, danas su na terenu kultnog Craven Cottagea trčali neki mlađi dečki, a Hrvati su bili bolji. Izabranici Igora Bišćana pobijedili su 2-1.

Dinamov mladac Martin Moja baterija potpuno je šokirao Engleze u 34. minuti kada je krasno pogodio iz slobodnog udarca s 20 metara. Bio mu je to prvijenac za U-21 Vatrene, a gol je bio sjajan.

Novu veliku prigodu Hrvatska dočekala je u 53. minuti i uspješno je realizirala. Luka Thomas tada je faulirao Matiju Frigana u vlastitom šesnaestercu i skrivio penal, a loptu je na bijelu točku postavio Dion Drena Beljo i svojim drugim golom za U-21 selekciju povisio na 2-0.

Domaći izbornik Lee Carsley nije započeo utakmicu s najvećim adutima poput Emil Smith Rowe, Harvey i Elliott i ostalih; njih je u igru ​​stavio tek tijekom drugog poluvremena, a to mu se ubrzo isplatilo. Morgan Gibbs-White u 87. je izborio kazneni udarac u domaću korist poslije prekršaja Dominika Kotarskoga onda ga je i pretvorio u pogodak.

Inače, Kotarski je odigrao ključnu ulogu u ostvarivanju večerašnjeg rezultata; skupio je čak osam obrana i zaustavio Engleze od hvatanja izjednačenja, a Bišćanovi dečki položili su opću probu prije Eura koja će se održati na ljeto.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr