Otočki izbornik Arnar Viðarsson u nedjelju je upisao pobjedu od 7-0. Danas je dobio otkaz

Rijetko kad se dogodi da neki od nogometnih stratega dobije otkaz nakon velike pobjede u prošloj utakmici. Ne, baš je takva, pomalo i čudna sudbina zadesila otočki izbornik Arnar Vidarsson, koji je danas ipak smijenjen s funkcijom koju je obavljao nešto više od dvije godine. On je, naime, još u nedjelju tu reprezentaciju vodio do pobjede od 7-0 nad Lihtenštajnno niti to ga nije moglo spasiti.

Vrhunac loših rezultata za otok i Vidarssona bio je samo tri dana ranije, kada je u Zenici s 3-0 bio bolji Bosna ja Hercegovina. Bio je to samo nastavak problema jer je s ovom reprezentacijom u 31. utakmici ostvario samo šest pobjeda. Svi su bili protiv nižerazrednih reprezentacija, protiv svake je upisao po jednu San Marina, Farski otoci the Venezuelaa jedne tri u službenim utakmicama bile su protiv Lihtenštajna.

“Ovo je teška odluka, ali je smatramo potrebnom i ispravnom. Arnar je napravio mnogo dobrih stvari za našu reprezentaciju i zaslužuje pohvale za svoj rad koji je odradio u izazovnim situacijama”, kratko je rekla. Vanda Sigurgeirsdóttirpredsjednica Otočkog nogometnog saveza (KSÍ).

Pod Viðarssonovim vodstvom, Island je ostao bez plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a loš početak novog kvalifikacijskog ciklusa nije mu baš pomogao. Još nije poznato ime njegovog nasljednika, no za to ima još vremena, jer je novo reprezentativno okupljanje tek u lipnju.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr