Službeno iz Maksimira: Igor Bišćan potvrđen je kao novi trener Dinama

Maksimirski klub potvrdio je tu vijest na svojim službenim stranicama i potom otkrio kako će dosadašnji izbornik U-21 Vatrenih voditi prvu momčad već u sljedećem prvenstvenom kolu protiv Lokomotiva. Podsjećamo, zamijenit će Antu Čačića koji je jutros dobio otkaz.

Hrvatskom treneru ovo je zasigurno najveći posao u dosadašnjoj karijeri, no na prijašnjim radnim mjestima bio je vrlo uspješan. Poslije plodonosnih igračkih dana koje je, osim u Dinamu, proveo iu Liverpool the PanathinaikosuBišćan je trenerski put otpočeo u Rudešu gdje je od mjesta asistenta napredovao do glavnog trenera i osvojio Drugu HNL u sezoni 2016./17..

Potom ga je angažirala Olimpija iz Ljubljane gdje je pokupio dvostruku krunu, a prvu avanturu u hrvatskom prvoligaškom društvu imao je u Rijeci koju je vodio od 2018. do 2019. is njom osvojio Kup, upravo protiv Dinama.

U listopadu 2019. godine preuzeo je U-21 Vatrene s kojima je osvojio dva Eura, au jednoj od njih vodio je utakmice i stigao do četvrtfinala. Na kraju, posljednja utakmica u mladoj reprezentaciji bit će mu ona s Engleskom na Craven Cottageu, gdje su njegovi izabranici slavili 2-1, au toj vrsti odigrano je 28 utakmica uz 17 pobjeda, pet remija i šest poraza.

Dinamo je vodeći na HNL tablici sa sedam bodova prednosti u odnosu na Hajduk, ali finale Kupa neće vidjeti budući da ga je iz tog natjecanja izbacio Šibenik. Zbog toga je Čačić platio poslom, a na Bišćanu je da stvori, po svemu sudeći, novu momčad za neko novo razdoblje…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr