Ivan Leko uoči Varaždina: 'Htio bih da izgledamo kao ekipa od prve do zadnje minute'

Iako će idući dani zaštititi u znaku Hajdukovih juniora i njihove borbe za naslov u UEFA-inoj Ligi mladih, a pred seniorima je važan dvoboj. Na Poljud u subotu stiže Varaždin, koji je zajedno s još nekoliko klubova u žestokoj borbi za mjesta koja vode u europske kvalifikacije. Domaći trener najavio je današnju utakmicu Ivana Lekojoš jednom naglašavajući probleme koje njegova momčad ima u obrani.

“Problem nam je obrana, ali do gostovanja kod Rijeke imali smo najbolji napad lige, zabili smo najviše golova. Često koristimo i statistiku, suočavamo se s istim xG-jesti kao i prvih šest mjeseci, samo što sada primamo puno više golova. Što se tiče mojih očekivanja, htio bih ja puno toga, da trčimo i dominiramo, da smo kreativni i imamo energiju, da izgledamo kao ekipa od prve do zadnje minute”, kazao je Leko.

Naravno, nije mogao izbjeći niti brojna pitanja o juniorima, pred kojima je danas polufinalni ogled s vršnjacima koji nastupaju za Milano.

Trener Ivan Leko uoči utakmice Hajduk – Varaždin • https://t.co/YKrfKHA8aO #Hajduk pic.twitter.com/uZlSAczXVF

— HNK Hajduk Split (@hajduk) 21. travnja 2023

“To je ogromna stvar za klub i za svakoga od tih momaka, trenera i svih ljudi s Akademije. Ja se isto sjetim kad sam ušao ovaj klub s 10 godina. I sad ti momci imaju jednu takvu priliku i odmah me uhvate emocije. Htio bih im poslati puno pozitivne energije i zaželjeti ih da se prezentiraju na najbolji mogući način”, dodao je.

S obzirom da je ova sezona praktički već riješena, postavlja se pitanje jesu li ti novi kiksevi jednako bolni kao i prije. Leko i na to pitanje odgovara potvrdno, a onda se na kraju osvrnuo i na eventualne planove za iduću sezonu.

“Normalno, pa je svaka utakmica jako bitna. Hajduk 20 godina nije bio prvi i to nas sve boli. Jednako ću se veseliti pobjedi i jednako ću tugovati nakon poraza, imali mi bod ili 50 manje od prvog. Moraš svoje pokušati napraviti na najbolji mogući način. Teško je u ovom trenutku kalkulirati za sljedeću sezonu, u velikim klubovima to tako ne ide. Postoji samo sljedeća utakmica, za sve nas”, zaključio je Leko.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr