Poslastica za najveće mazohiste: Lokomotiva je u posljednje vrijeme minimalno slavila nad Šibenikom

by | tra 21, 2023 | Sport | 0 comments

Sredinom idućeg tjedna odigrat će se 31. kolo domaćeg prvenstva, pa je tako ono 30. krenulo već danas, i to u nešto ranijem terminu od uobičajenog. Lokomotiva ja Šibenik su od 16 sati igrali na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, gdje su sva tri boda na kraju i ostala. Domaći su upisali minimalnu pobjedu (1-0) te tako zadržali priključak u borbi za europske kvalifikacije.

Kao da je taj neuobičajeni termin odigravanja utakmica igrao i na same igrače, pa u današnjem dvoboju nismo vidjeli neki spektakularan nogomet. Dapače, prave i izgledne prilike mogle su se nabrojati na prste jedne ruke, pogotovo se to na prvo poluvrijeme. U tih prvih 45 minuta Šibenik nije uputio niti jedan udarac prema domaćem golu, dok su Lokosi jedini put ozbiljnije zaprijetili u 21. minuti.

Povratna lopta stigla je na vrh gostujućeg šesnaesterca, gdje se našao Lukas Kačavenda. Mladi je ofenzivac dobro naciljao, a imao je i pomoć u vidu bloka šibenske obrane pa je lopta prevarila vratara. Lovru Rogića. Ipak, srećom po tom čuvaru mreže, lopta se od tog bloka odbila samo u korner, nije završila u njegovom golu.

Drugo poluvrijeme bilo je puno aktivnije i zanimljivije pa smo na kraju vidjeli loptu u mreži. I to u dva navrata, ali u prvom je gol ipak poništen, Umjetnost Smakaj ostao je bez svog prvijenca u Lokomotivinom dresu zbog Kačavendinog igranja rukom u početku akcije. Ne, ništa nije bilo sporno i dvojbeno u 80. minuti, kada je domaća momčad napokon okrunila svoju inicijativu i dominaciju.

S lijeve strane napadač stigao je odličan ubačaj kojeg je uputio Ivan Miličević, i to točno na glavu sretnog strijelca Indrita Tucija. Očito je trener Lokomotivina Silvijo Čabraja zabio uz izmjene, jer je samo 18 minuta prije u igru ​​uveo Tuci. Što se tiče mladog albanskog napadača, čini se da se vraća u formu, jer je u prošlom kolu, odnosno remiju s Osijekom (2-2) bioasist.

Promjene rezultata više nije bilo, kao ni previše vremena za povratak Šibenika, unatoč gostujućim nastojanjima u samoj završnici. Ovom rezultatu se vesele iu Gorici, i dalje zaostaje samo jedan bod za zonu spasa, dok je Lokomotiva došla do svog 37. boda. Samo dva judila četvrtog Osijeka, pa se borba za europske kvalifikacije i ovim rezultatom dodatno zakomplicirala…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr