Budimir: 'Mi smo drugi u Europi, to je ogroman rezultat. Kad prospavamo, bit ćemo ponosni'

Hajduk je danas nastupio u finalu UEFA Youth Champions League u Ženevi i izgubio čak 5-0 od Alkmaara; trofej je izmaknuo, no fenomenalan uspjeh Bijelih time nije nimalo umanjen.

Naravno, zna to i trener Marijan Budimirkoji je nakon utakmice dao izjavu za Arenu Sport.

“Prije svega čestitao bih AZ-u na fenomenalnoj utakmici, zasluženo su pobijedili”, smatra šef juniorske momčadi. “Nismo bili u pravu, ovo nije bio naš dan. Teško je igrati tri dana kasnije Milana, naša igra u Europi je jako iscrpljujuća, mislim da nismo bili ni fizički ni psihički u pravom ritmu, nedostajalo nam je energije, pogotovo protiv momčadi kao što je Alkmaar. U prvom poluvremenu napravimo glup jedanaesterac, nakon toga ne pristajemo dalje pokušavati zadržati koncentraciju. Imali smo dvije prilike Bola ja Antunovića, nismo zabili, a kad su oni zabili za 2-0 pokušali smo se kroz otvoriti. Oni su to kaznili i primili smo pet komada.”

Zvijezde AZ-a odigrale su sjajnu utakmicu.

“Oni su vrhunski igrači, Meerdink vrhunski, krila, zadnji vezni…”, nabrojio je Budimir. “Kompletna momčad, nisu oni čudom dobili Real 4-0 i Barcelonu 3-0. Mogli bismo se držati našega plana, čekati da vrijeme prođe i tranziciju ili inspiraciju pojedinca. Vidjeli ste što se dogodilo kad smo se otvorili, kad je prvi gol uslijedio raspad sustava. Više im jedno, oni čine drugo. Žao mi je jer 5-0 malo grubo zvuči, ali zaslužena pobjeda Alkmaara.”

Naravno, Budimir ne skriva ponos zbog ovog rezultata.

“Jako mi je žao zbog igrača, ali i navijača. Potegli su ogroman put, ali prepoznali su ono što nisam ni spomenuo, mi jesmo izgubili, ali moramo biti ponosni. Naš europski put je fantastičan, tko zna hoćemo li ga ikad ponoviti. Osjećamo se kao Hrvatska kad je izgubila finale Svjetskog prvenstva. Tužan jesi, ali kad prođe neko vrijeme bit ćemo ponosni jer smo doveli ‘malog’ Hajduka u finale Lige prvaka. Mi smo drugi u Europi, to je ogroman rezultat. Kad prospavamo malo, mislim da ćemo biti ponosni na to.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr