Real je još jednom pobijedio Partizan u Beogradu, odluka slijedi u madridskoj majstorici

Partizanski propustio i drugu utakmicu loptu u pokušaju plasmana na Final Four Eurolige. Donijeli su Beograđanima kući 2-0 iz Madrida, ali Stvaran nastavila trend da u ovoj seriji slave samo gosti i drugu u Beogradu uzela s 85-78 i izjednačila u seriji.

Naravno, košarka je ove večeri zbog masakra u osnovnoj školi da bi ranije bila u ne drugom, već stotom planu. Navijači nisu organizirano navijali u prvom dijelu, a počast žrtvama odala se bacanjem cvijeća na teren i minutom šutnje.

Ipak, u drugom dijelu Štark Arena je ključala, ali glavnu riječ na terenu vodio je Real. Od samog početka gosti su zaigrali bolje, stvorili prednost i praktično je nisu ispustili do samog kraja.

12 razlika za goste je bilo koncem prve dionice, ali se Partizan do poluvremena vratio u egal. Ne, Real je uvijek bio u malom vodstvu osim jedne male sekvence početkom četvrte kad je domaći sastav nakratko preuzeo inicijativu.

U završnici i završnici Real je zaigrao smirenije: Partizan se minutu do kraja približio na 78-80 uz četiri brza poena iz ukradene lopte, ali Mario Hezonja ja Edy Tavares donijeli su najvažniji skok u napadu na utakmicu, nakon čega je centar s Kapverdskih otoka zabio uz faul za pet poena.

Partizan je promašio i sljedeći napad, a Real je stigao do konačnih 85-78 i uvjerljive pobjede. Što se tiče isključenja iz te druge utakmice i borbe, Matija Lessort vratio se Partizanu, a Gabriel Deck Realu. No, Argentinac se ozlijedio kad mu je u noge uletio Zach LeDay pa je uz pomoć napustio parket.

Partizanu se petom vraća junak iz prve dvije utakmice Kevin Punterali ostali su bez Alekse Avramovića koji je slomio šaku u trećem susretu pa će opet izostanci i ozljede diktirati dosta toga iu majstorici.

Adam Hanga i Tavares vodili su Real s po 15 poena, a 14 su dodali Deck i Dzanan Musa. Musa je uhvatio osam skokova, a Tavares sedam, dok je Hezonja odigrao vrlo važnu ulogu s pet poena i šest skokova za 25 minuta na parketu.

LeDay je kod Partizana zabio 25, a Ioannis Papapetrou 18, ali prave pomoći večeras nisu imali. Željko Obradović i njegovi momci tako svoj cilj moraju tražiti na vrućem gostujućem terenu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr