Ako Leicester ispadne iz Premier lige, današnji poraz od Fulhame mogao bi se posebno pamtiti

Leicester City tone sve dublje i nikako da se trgne iz noćne more u koju je upao, a njezin vrhunac možda je dočekao i danas na gostovanju kod Fulhama.

Otišao je Brendan Rodgersdošao Dean Smith, a situacija se sada nije popravila za nekadašnje senzacionalne osvajače Premier lige i ne tako davne pobjednike FA Cupa. Nakon dva remija s izravnim konkurentima u borbi za opstanak, Leeds ja EvertonLeicester se zaputio na Craven Cottage zaigrati protiv Fulhama koji je već osigurao lijep finiš na sredini tablice.

Međutim, Lisice su umalo doživjele potpunu sramotu; do 81. minute gubili su 5-1, da bi to na kraju okončali rezultatom 5-3, a ostaje dojam da su mogli napraviti i više.

Počelo je grozno; Fulham je na poluvremenu imao 3-0, a poveo je Willianovim pogotkom izravno iz slobodnog udarca u 10. minuti. Iskusni Brazilac tada je potegnuo ‘iz svlačionice’, gostujući vratar Daniel Iversen katastrofalno je procijenio let lopte i dopustio da mu ona završi u mreži. Osam minuta nakon toga poentirao je još jedan Brazilac, ovaj put Carlos Viniciusvojnik Fulhama Tom Cairney zabio je za 3-0 sjajnim finišem koncem prvog dijela.

Leicesterova mizernost u nastavku se pojačala pa je isti igrač u 51. odveo momčad Marca Silva na plus četiri nakon brzonog prodora Kennyja Teteano gosti su u posljednjih pola sata pokazali znakove buđenja.

Nagovijestio je to Harvey Barnes golom za 4-1 u 59. minuti poslije odložene lopte James Maddison, a Leicester je u 66. dobio i kazneni udarac. Međutim, Jamie Vardy nije uspio prevariti Bernda Lena na domaćim vratima i Fulham je ostao na tri razlike, a ubrzo je pogodio i za peticu preko Williana. Bivši Chelseajev ofenzivac je u 70. izvanrednim udarcem s 20-ak metara zabio svoj drugi gol dana i tada se činilo da je svemu kraj.

Ipak, Leicester je u 81. dobio još jedan penal kada je João Straw fauliran Tetêa, a izveo ga je Maddison i to precizno za 5-2. Fulham je u tim trenucima, pomalo naivno, počeo osjećati vodu u ušima, a Lisice su to naplatile u 89. minuti drugim pogotkom Barnesa uslijed velike nespretnosti domaće obrane.

32 – U Tomu Cairneyju (32) i Willianu (34), Fulham je postao prva momčad u povijesti Premier lige koja je vidjela dva igrača od 32 ili više godina da postižu dva gola u jednoj utakmici. Mudrost. pic.twitter.com/IC4H5ZMwG0

— OptaJoe (@OptaJoe) 8. svibnja 2023

Ipak, za nešto više nije bilo vremena, a momci u plavim haljinama ostali su na 30 bodova. To im je zasad dovoljno za 16. mjesto; Leedskoji je jednu poziciju niže, ima jednako toliko bodova, ali i Nottingham Forestkoji su prvi ispod crte s utakmicom manje i večeras dočekuju Feneras Southamptonom.

Leicester do kraja mora igrati s Liverpool, Newcastleom ja West Hamom što je izuzetno težak raspored. Leedsu također predstoje Newcastle i West Ham, a onda i Tottenham u zadnjem kolu, a Forest poslije Saintsa još ima Chelsea, Arsenal ja Kristalna palača. Everton je zasad pretposljednji s 29 bodova; danas igra s Brightonom, a onda i Manchester Cityjem, Vukovija the Bournemouthoma Southampton, koji polako pakira kofere za prvenstvo, u posljednja tri kola igra protiv Fulhame, Brightona i Liverpoola.

Svima teško, a nekima najteže…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr