Sofascore je objavio momčad 34. kola. U njoj su četiri igrača Dinama, no najbolji je bio Majkić

Proteklo kolo domaćeg prvenstva, već 34. po redu, obilježile su domaće momčadi, s četiri od mogućih pet pobjeda. Gosti su, pak, ostali bez ijednog postignutog pogotka, što je zasigurno i svojevrsni rekord u povijesti HNL-a. Ne čudi se stoga da u idealnoj postavi kola po Sofascoreu dominiraju igrači koji su ovog vikenda upisali pobjedu, ponajviše se to odnosi na Dinamove pulen.

Aktualni prvak se na svom terenu sinoć lako obračunao sa Šibenikom (4-0), pa su tako čak četvorice njegovih nogometaša u momčadskom kolu. To su Martina Baturinakoji je upisao po gol i asistenciju, zatim još jedan strijelac, Luka Ivanušecali i Robert Ljubičić, dvostruki asistent. Zanimljivo, najbolju ocjenu među ovom Dinamovom četvorkom imao je Josipa Mišić (8,2), iako je upisao ‘tek’ jednu asistenciju.

Po dva igrača u ovoj postavi imaju Hajdukuz strijelca Chidozieja Awaziema je tu i Yassine Benrahouali i Goricaunatoč porazu kod Istre 1961. godine (1-0). Svoje mjesto su tako pronašli i Slavko Bralić the Jurica Pršir, najbolji igrač kola također je igrao u toj utakmici. Doduše, u domaćem dresu, Istrin vratar Lovro Majkić skupio je čak osam obrana i sačuvao svoju mrežu netaknutom, za ocjenu od 8,9.

Idealnu postavu kompletiraju još i Osijekov branič Čavao Omerović the Niko Domjanićkoji je bio strijelac u Varaždinovoj pobijedi nad Rijekakom (2-0).

Nakon odigranog 34. kola, gdje su sve gostujuće momčadi ostale bez ‘ispaljenog metka’, vrijeme je za našu momčad kola…

Objavio Sofascore Hrvatska naPonedjeljak, 15. svibnja 2023

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr