Guardiola je izborio četvrto finale Lige prvaka. Među trenerima ih više ima samo Carlo Ancelotti

Lakši i dominantniji od očekivanog, Manchester City slavio je večeras protiv Stvaran Madrida (4-0) te se s ukupnih 5-1 plasirao u finale Lige prvaka. Drugi je pokušaj za Građane u lovu na najveći trofej klupskog nogometa, jedini koji ime nedostaje u sada već vrlo impozantnoj zbirci skupljenoj u eri Pepe Guardiole.

Katalonski strateg zasigurno će biti zadovoljan predstavom svoje momčadi, a pogotovo podatkom da je on sada ušao u svoje već četvrto finale prvaka Lige, barem što se tiče trenerske karijere. Penje se pomalo na vječnoj ljestvici tog natjecanja, sada dijeli drugo mjesto s još četvoricom stručnjaka, a ispred njih je samo Charles Ancelottis pet finalnih utakmica.

Pep Guardiola prvi je trener u povijesti Europskog kupa/Lige prvaka koji je izbacio Real Madrid iz natjecanja u tri različite sezone.

Osveta je slatka. 😏#UCL pic.twitter.com/wx677NG9I1

— Squawka (@Squawka) 17. svibnja 2023

Uz Pepa tu su i Realovi treneri iz šezdesetih godina prošlog stoljeća koji su kao treneri četiri puta ušli u finale. Miguel Muñozkao i Jürgen Klopp s Borussijom Dortmund ja Liverpool. Isto je postiglo i prije njemačkog stručnjaka Marcello Lippi the gospodine Alex Ferguson, s Juventusomodnosno Manchester Unitedom.

Podsjetimo, Guardiola će 10. lipnja u Istanbulu, na stadionu Atatürk, loviti svoju treću titulu u Ligi prvaka. U prethodna tri finala je, dakle, dvaput slavio (2009. i 2011.) te jednom doživio poraz (2021.), kao novim naslovom bi i po tome zasjeo na drugo mjesto, opet iza Ancelottija (4).

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr