Jarni nakon poraza od Engleske: 'Zaslužili smo više, a sada kalkulacija više nema'

“Zaslužili smo više od poraza, a emocionalno i fizički smo se dosta potrošili”, rekao je Robert Jarni, izbornik hrvatske U-17 reprezentacije, koja je porazom otvorila nastup na Euru u Mađarskoj.

U prvom susretu skupine D Engleska je svladala Hrvatsku s 1-0, utakmica je odlučena vrlo rano. U osmoj minuti postignut je jedini pogodak Ethan Nwaneri.

Mladi Englezi su mogli povećati vodstvo krajem prvog dijela, ali je jedanaesterac Michaela Goldinga u 41. minuti obranio hrvatski vratar Jan Hlapčić.

“U prvom su dijelu Englezi bili bolji i dominantniji, premda su imali samo dva udarca u okvir vrata. Potom smo popričali u svlačionici, pregrupirali se za nastavak i izašli na teren s puno vjere i motiva. Bili smo tada bolji nego Englezi u prvom dijelu, imali smo nekoliko izvrsnih prilika.”

“Žao mi je momaka, a kalkulacija više nema. Slijedi nam Švicarska i moramo ići na pobjedu. To nam otvara jedino put prolaska skupine, a već smo odradili dio priprema za njih“, izjavio je Jarni.

U drugom ogledu prvog kola ove skupine slavila je Švicarska Nizozemska 2-0. U drugom kolu mladi hrvatski nogometaši igraju upravo protiv Švicarske, 21. svibnja s početkom u 16.30 sati.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr