Ne znate kamo za vikend? U Sesvetama se održava 10. Zagreb Open, turnir u pool biljaru

U moru velikih i najpopularnijih sportova, čije se završnice sezone trenutno odvijaju, valja ponekad izdvojiti i one koji su daleko od svjetla velike pozornice. U to društvo svakako spada bazen biljar, sport koji se diljem svijeta ipak najčešće igra samo rekreativno te društvu obitelji, prijatelja i znanaca.

Svi ljubitelji umijeća ubacivanja kugli u rupe na zelenom stolu moći će ovog vikenda uživati ​​u jubilarnom, 10. izdanju Zagreb Opena. Turnir je to koji se od 2013. godine kontinuirano održava u Sesvetama, u prostorijama BK EightBalla neki od najboljih europskih igrača natjecat će se u najpopularnijoj disciplini, Devetki.

Svake godine Zagreb Open okuplja prilično jaku konkurenciju, o snazi ​​Turnira dovoljno govori činjenica da ga neki od najvećih igrača nisu uspjeli osvojiti, iako su na njemu nastupili. To se najviše odnosi na članove Billiards Hall of Fame, Amerikance Earla ‘The Pearla’ Stricklanda i Nijemca Ralpha Souqueta.

Uz brojne internacionalne vedete, u Sesvetama će se ovog vikenda okupiti i jake snage hrvatskog biljara. Od njih najviše se ističu reprezentativci: lanjski pobjednik Zagreb Opena Filip Bermanecukupni pobjednik hrvatskog prvenstva za ovu sezonu Edin Redžića tu su i braća Michel ja Roberto Bartol.

Kako su poručili organizatori, Sesvete će tijekom vikenda biti regionalni centar pool biljara. Svi oni koji ne mogu igrati BK Eightballa, mogu te naše igrače podržati u biljarskim majstorijama profesionalnih igrača igrati putem video-prijenosa.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr