Bišćan ispred Rijeke: 'Stabilni su dugi niz godina, pod Jakirovićem se vraćaju na te koordinate'

Zadnjih nekoliko godina dvoboji Rijeke ja Dinama često su bili derbiji za sam vrh tablice, a iako ove godine to više nije tako, svejedno taj dvoboj nosi veliki ulog. Dinamo u nedjelju gostuje na Rujevici kod Rijeke koja je pod Sergej Jakirović doživjela značajan skok i ovaj joj je susret presuđen u borbi za Europu.

Zna to i Igor Bišćan koji je najavio nedjeljni sraz.

“Rijeka u drugom dijelu sezone izgleda puno drugačije i bolje”, kazao je. “A to potvrđuju i rezultati koji pod novim trenerom spadaju u sam vrh lige. To treba poštovati, čeka nas zahtjevna i teška utakmica. Oni su u borbi za Europu, ali i mi težimo tome da uvijek budemo dobri. Nadam se dobroj i zanimljivoj utakmici.”

Jakirović je zaista na Rujevici krenuo sjajno, ali je u zadnje vrijeme napisao par kikseva pa Rijeci europsku poziciju ‘visi’. Ne, taj mali pad ne opušta Bišćana.

“Gledamo li širu sliku, ti lošiji rezultati će se utopiti u puno dobrih rezultata i sigurno nas to ne zavarava. Očekujemo maksimalnu i pravu Rijeku jer se bore za Europu. Bit će motivirani i pravi, a kada su takvi, onda su jako ozbiljni.”

Dinamo ima svoju motivaciju. Bišćan već priprema momčad za posljednju sezonu iu tom kontekstu od svih igrača traži dokaz i maksimalnu ozbiljnost premda je rezultatski sve gotovo.

“Nikako neće biti dobro ako nema maksimalne želje i motivacije da svatko od njih pokaže najbolje od sebe. Dečki su toga svjesni, tako treniraju i ponašaju se. To je normalno za klub poput Dinama, nova utakmica je novi test”, rekao je, pa otkrio dobre vijesti oko nekih koji su možda bili upitni za nastup:

“Danas su trenirali normalno. Neki osjećaj manje bol, ali izgleda da ćemo moći računati na sve.”

Bišćan je vodio Rijeku i jako dobro zna kakav je to klub i kako mu je teško gostovati na Rujevici.

“Rijeka uvijek ima ambicije u borbi za sam vrh, ali Dinamo je taj koji se smatra favoritom s kojim ćeš se teško potući za prvo mjesto. Sve druge pozicije su za njih inače dohvatljive. Na svom terenu je Rijeka uvijek išla na pobjedu, pa i protiv Dinama i nikoga nikad nije bilo lako igrati na Rujevici. Već dugi niz godina su stabilni, redoviti su u Europi i time su izgradili reputaciju, a pod novim trenerom su se vratili na takve koordinate”, zaključio je.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr