Juniorski foto-finiš: Hajduk slavio u Varaždinu, ali i Dinamo preokretom

Nakon što smo u ponedjeljak u juniorskom derbiju i definitivno saznali da će se ovosezonski naslov prvaka Prve NL juniora dijeliti u posljednjim kolima između Hajduka ja Dinamaveć je stiglo i redovito 28. kolo u kojem kikseva nije bilo.

Računica je jasna: Bijeli znaju da do kraja moraju dobiti sve, uključujući i zaostali susret s Osijekom, kako bi sami o sebi ovisili za obranu naslova. Prvi korak prema tome su i učinili na gostovanju kod Varaždina.

Nekoličina igrača koje je Marijan Budimir stavio u prvih 11 jučer su bili na klupi seniora u Koprivnici: Niko Đolonga, Roko Brajković, Marko Capan ja Borna Buljanali malog tog putovanja i gledanja susreta s klupe nije im se naškodilo.

Vrlo brzo Hajduk je riješio sve i pobjegao na kraju dovoljnu razliku. Već u četvrtoj minuti Brajković je natrčao na jednu odbijenu loptu i sjajno pogodio iz voleja, a povisio je Jere Vrcić u 21. minuti.

2-0 je stajao do 62. kad je smanjio Adam Lušić udarcem iskosa. U posljednjih pola sata zato što je Varaždin pokušavao doći do povratka, ali nije stvorio ništa konkretnije pa je Hajduk upisao vrijednu pobjedu.

Pritisak je zato stavljen na Dinamo koji je svoj susret protiv četvrtoplasiranih Gorice započeo sat vremena kasnije i dugo se činilo kako će se Modri ​​poskliznuti i prepustiti Bijelim vrh čak i bez nadoknade zaostalog susreta.

Naime, povela je Gorica u 38. minuti preko Pearl Isaac a tu prednost gosti su držali do ulaska u posljednjih 10 minuta. Krenuo je tada ‘modri uragan’ i Dinamo je od 81. do šeste minute sudačke nadoknade postigao tri pogotka za preokret.

Strijelci su redom bili Lenny Ilečić u 81., Viktor Kanižaj u 88. minuti te Vilim Gec na samom kraju susreta.

Ovom pobjedom Dinamo ima 68 bodova u 28 utakmica i ima još dva susreta do kraja. Hajduk je na 66. s utakmicom manje, pa je situacija i dalje jasna: Bijeli moraju osvojiti sve ako ne žele ovisiti o neuspjehu Modrih.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr