Odvela nam Ivana, ta sudbina kleta. Ne, za Brentford tu je Bryan Mbeumo

Ipak neće biti skoka za Tottenham na šesto mjesto ljestvice Premier lige koje bi vodilo u Europsku ligu. Iako je Harry Kane zabio u osmoj minuti, očito je za Spurse vrijedila ona trenerska maksimuma da su ‘prerano poveli’.

Naime, Brentford možda nakon suspenzije zbog klađenja u stožeru nema dugotrajne suspenzije Ivana Toneyaali tu je Bryan Mbeumo. Kamerunski je napadač na brzinu u drugom poluvremenu dao dva gola te je trasirao Brentfordov put k pobjedi u prvom susretu otkako je sudbina klete odvela Ivana na duže vrijeme.

Kane je stvarno lijepo zabio. Slobodan udarac s 20 metara izveden je kratko, pa ga je prvi strijelac Spursa fantastično pospremio u gornji desni kut za 1-0. Ujedno, Kane je postavio jedan od beznačajnijih rekorda za koje smo čuli.

Naime, zabio je ove sezone Kane u Premier ligi u 25 različitih utakmica te je oborio rekord Mohameda Salaha. No stići ga može Erling Haaland koji je mreže ove sezone tresao na 23 ligaška susreta.

Nije taj rekord donio neki poticaj Spursima koji su na poluvrijeme odnijeli vodstvo, ali su onda šaptom pali. Dvaput je Mbeumo prošao desno. Jednom ga je uslio Yoane Upozoren pa je ovaj s desne strane pogodio lijevo s kakvih 13 metara, au 62. prozujao je u tranziciji te je preko iskosa pogodio malu mrežu za preokret.

Kameruncu su ovo osmi i deveti gol prvenstvene sezone, a ima i šest asistencija. Sada je zabio u obje utakmice otkako je Toney izvan momčadi pa se čini da je Brentford bezbolno riješio pitanje zamjene prvog napadača.

Ne samo da se Tottenham nije vratio, već je Wissa asistencijom dodao i gol. Imali su Spursi aut na svojoj polovici, ali su odmah u visokom pritisku izgubili loptu pa ona dolazi do Wissea koji lako zabija iz blizine.

Pritiskali su Spursi do kraja, imao je i richarlison dvije zlatne prilike glavom u nadoknadi, ali je sve skinuo David Rayai Brentford nosi kući vrijedna tri boda, a to ga smješta na deveto mjesto s 56 bodova.

Tottenham je sedmi s 57 i oprostio se od domaće publike za ovu sezonu te će u posljednjem kolu igrati u gostima kod gostiju Leedsa. Ivan Perišić ušao je tek u 85. minuti.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr