Ne ideš ti nikuda, Bukayo: Šaka je i službeno produljio vjernost Arsenalu

Engleskiac reprezentativac Bukayo Saka već je nekoliko sezona jedan od ključnih Arsenalovih igrača, simbol klupskog identiteta, zlatni dečko koji je svake godine sve bolji, profesionalcima u Emiratesu, ali i navijačima, prilično je jasno da bi ga prava katastrofa izgubila.

Ni jedni ni drugi više se ne moraju bojati budući da je Saka produljio vjernost klubu. Arsenalov 21-godišnjak potpisao je novi, dugogodišnji ugovor s Topnicima, objavljeno je na njihovim službenim stranicama. Nije naznačeno do kada vrijedi, ali šuška se kako je riječ od 2028. godine.

“To što je Bukayo produljio ugovor je sjajna vijest za klub”, izjavio je tom prilikom Arsenalov menadžer Mikel Arteta. “Zadržavanje naših najvećih mladih talenata je ključ našeg razvoja i Bukayo predstavlja važan dio momčadi, sada iu budućnosti.”

Saka, koji je proglašen klupskim igračem sezone prošle i preklani, debitirao je za prvu momčad Topnika sa 17 godina, u utakmici Europske lige 2018. godine. U Novu godinu 2019. postao je prvi igrač rođen u 21. stoljeću koji je nastupio u Premier ligi, a zatim je odigrao 178 utakmica za Arsenal uz 37 golova i 40 asistencija.

Od Hale Enda do prve momčadi. Arsenal skroz.

Vrijeme je za sljedeće poglavlje.

Bukayo Saka: Topnik ❤️ pic.twitter.com/ngVKSlJ1UG

— Arsenal (@Arsenal) 23. svibnja 2023

Samo ove sezone postigao je 13 golova i dodao 11 asistencija u Premier ligi, a ova vijest dolazi nakon što je Arsenal produljio ugovor s prvim vratarom Aaronom Ramsdaleom ti suknja Gabriel Martinelli. Očekuje se da će se uskoro staviti potpisi na nove ugovore William Saliba te kapetan Martin Ødegaardčime će Topnici osigurati zadržavanje svoje jezgre koja bi ih trebala voditi u čitavom desetljeću.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr