Jesmo spremni za Roland Garros? Borna Ćorić u prvom kolu igra protiv Federica Corije

Ljubitelji tenisa dolaze na svoje; Roland Garros samo što nije počeo. Njegov start zakazan je za nedjelju, a danas su izvučeni parovi glavnog ždrijeba drugog ovogodišnjeg Grand Slam turnira.

Borna Ćorićjedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji, u prvom će kolu igrati protiv 31-godišnje Federica Corijetrenutno 94. svjetskog tenisača, u slučaju pobjede mogao bi se ogledati s Dominicom Thiemom, dvostruki finalist tog turnira, čiji su rezultati posljednjih godina znatno pali. Eventualni plasman u osminu finala Ćoriću bi mogao donijeti ogled s Daniilom Medvjedevom, drugim nositeljem koji je taman osvojio Rim. Prvi Ćorićev nastup na rasporedu je u ponedjeljak ujutro.

Ruski predstavnik u prvom kolu će igrati protiv kvalifikanata, baš kao i Carlos Alcaraz koji bi se kasnije mogao suočiti is Novak Đoković.

Što se tiče tenisačica, Donna Vekić također će igrati protiv kvalifikantice, a Petra Martić nastupit će protiv Shelby Rogers, 32. nositeljice koje iznimno dobro poznaje iz parova. Najbolja svjetska tenisačica Iga Swiatek u obranu naslova krenut će protiv Cristina Bucsea Arinu Sabaljenku čeka Marta Kostjuk.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr