Sjećate se Pedra Moralesa? Bivši Dinamov ofenzivac sada je potvrdio odlazak u mirovinu

Peter Morales ime je koje će se sjetiti gotovo svi koji su pratili domaći nogomet prije 10 do 15 godina. Nekadašnji čileanski reprezentativac bio je pod ugovorom s Dinamom između 2008. i 2013., odnosno posljednje četiri godine nije imao konkretan angažman.

Ipak, tek danas se oprostio od igračke karijere. Čileanac je na društvenim mrežama objavio kako se više ne namjerava profesionalno baviti nogometom, čime je završio svoju seniorsku avanturu započetu 2004. godine. Inače, upravo je danas proslavio 38. rođendan.

Podsjećamo, Morales je u Dinamo stigao 2008. iz Sveučilište u Čileu i to za, u to vrijeme, velik novac. Spominjala se odšteta od milijun i 300.000 eura, au Zagrebu je ostala do 2013. godine. Međutim, posljednje dvije sezone ugovora proveo je na posudbama na Sveučilištu i Mjerakoja je tada bila obogaćena petrodolarima, a kasnije ga je i otkupila.

Morales je odigrao nekoliko sjajnih utakmica za Bluese i upisao 87 nastupa uz 26 golova i 20 asistencija, osvojivši tri naslova zaredom uz još dva Kupa i jedan Superkup. Ne, kasnije je uslijedio pad forme, a nakon kratkog boravka u Málagi, imao je plodno razdoblje u MLS-u za koje je igrao za Vancouver Whitecapse. Potom je imao kraće epizode u rodnoj zemlji, a sada je svemu došao kraj.

Za čileansku reprezentaciju skupio je 12 nastupa i zabio tri pogotka, a sve kapice okupio je dok je bio Dinamov nogometaš.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr